Giorgio Armani Luminous Silk Fondöten

Eylül 11, 2019 4 Comments A+ a-

Merhaba...

İki senedir tüm özel gün makyajlarımda ve kendimi iyi hissetmek istediğim zamanlarda kullandığım Giorgio Armani Luminous Silk fondöteni yazmanın zamanı çoktan geldi de geçti. Şu aralar şişesinin çeperlerindeki ürünü de kullanabilmek için çeşitli projeler geliştirmeye çalıştığım canım fondötenimle ilgili tüm yorumlarımı yazıyı okumaya devam ederek öğrenebilirsiniz. 

Armani Luminous Silk Fondöten

Giorgio Armani Luminous Silk, charmeuse ipeğinden esinlenilerek formüle edilmiş ve cildi pürüzsüz, içten gelen bir ışıltıyla sağlıklı göstermeyi hedefleyen bir fondöten... Kadifemsi, hafif formülü ile cilt üzerinde ışıltılı doğal bir bitiş sağlamayı vaadediyor. Orta kapatıcılık sağlamayı iddia eden bu fondöten, cilde blur efekt vererek kusursuz bir görüntü vermeyi ve istenirse üst üste uygulanabilme rahatlığı tanımayı da hedefliyor. Fondöten fırçası ile cilde uygulanması ve daha fazla kapatıcılık istenirse ikinci katın geçilmesi öneriliyor. 

Armani Luminous Silk Fondöten

30 rengi bulunan Giorgio Armani Luminous Silk fondötenin bendeki rengi, serinin en açık tonu olan 2 numara, fair neutral... Her cilt rengi ve alt tonuna yönelik geniş bir renk skalası olan bu fondötenin ne yazık ki, her rengi ülkemizde bulunmuyor. Ben kendime uygun olan 2 numarasını yurt dışından satın alıyorum. 2 numara, fair neutral rengi, nötre yakın sarı alt tona sahip ve benim cildimle tamamen uyum sağlıyor

Armani Luminous Silk Fondöten
Armani Luminous Silk Fondöten

Giorgio Armani Luminous Silk fondötenin incecik bir yapısı var, cilt üzerinde asla ağırlık yapmıyor; adeta ikinci cilt etkisi yaratıyor. Varlığı belli olmuyor ve cilt üzerine çok iyi yerleşiyor. Tek katta örtücülüğü az, başarılı bir şekilde renk eşitleyip pürüzsüz bir kanvas oluşturuyor. İki kat uygulanarak kapatıcılığı ortaya doğru arttırılabiliyor. Ancak, bir fondötenden beklentiniz tam kapatıcılık ise, Luminous Silk size göre değil, demektir. Bu fondötenle yüzünüzdeki sivilce izleri, benler ve koyu lekeler kapanmayacaktır. Kapatmak istediğiniz kısımları önce kapatıcı ile örtüp ardından bu fondöteni uygulamanızı öneririm. Benim için tek kat uygulamak yeterli oluyor. 

Armani Luminous Silk Fondöten

Armani Luminous Silk, vaadettiği doğal ışıltıyı veren bir fondöten... Bitişi mat değil ancak, ıslak da değil. Çok doğal ve sağlıklı bir ışıltısı var, kendi teniniz gibi görünüyor. Yüzde çok başarılı bir şekilde sabitlenip kesinlikle bulaşma yapmıyor. Pudralama gerektirmeden, üzerine toz ürünlerin uygulanmasına izin veriyor. Allık ve bronzerı üzerine yapıştırıp çirkin bir görüntüye sebep olmuyor, zahmetsizce üzerine istediğiniz formüldeki ürünü uygulayabiliyorsunuz. 

Armani Luminous Silk Fondöten
Armani Luminous Silk Fondöten
Armani Luminous Silk Fondöten

Ben, Armani Luminous Silk fondöteni hem fırçayla hem süngerle uygulamayı seviyorum. Her iki şekilde de doğal bitişinden kaybetmeden başarılı sonuç veriyor. Fırçayla daha örtücü bir sonuç alırken, süngerle daha ince ve az kapatıcı bir sonuç alıyorum. Benim çok kuru cildimde kalıcılığı şahane, ben çıkarana kadar kalıcılığını koruyor. Gün içinde mimik çizgilerimde ve burun kenarlarımda birikmiyor; parça parça ayrılmıyor ve cildimdeki kuruluklarıma tutunmuyor. Kullandığım süre içinde benim cildimde sivilce, komedon, hassasiyet ve alerji gibi hiç bir soruna yol açmadı.


Giorgio Armani Luminous Silk fondöten, spf içermiyor. Ciltte gerçekten blur efekt oluşturup harika fotoğraf veriyor. Bu özellikleriyle bence gelin fondöteni olmak için de ideal bir aday... Yağlanma kontrolü yapmadığını, cildiniz gün içinde yağlanıyorsa fondötenin parlama yapabileceğini belirtmek isterim. Dolayısı ile, hemen her cilt tipi için uygun olduğunu düşünsem de, yağlı-karma ciltlilerin gün içinde yağ emici aparatlardan ya da pudralardan yardım alması gerekecektir. 

Armani Luminous Silk Fondöten

30 ml, oldukça sağlam ve şık bir pompalı cam şişede satılan Giorgio Armani Luminous Silk fondötenin açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü var. Üzerinde Armani logosu bulunan siyah şişe kapağı da, ürünün makyaj masasında çok hoş görünmesine katkı sağlıyor. Şişesi akma, dökülme yapmıyor. Bence onlarca seyahatimde yanımda taşıdım ve hiç bir sorun yaşamadım. Su bazlı bu fondöten; gliserin, etil alkol, silikon, parfüm ve bir çeşit paraben içeriyor

Armani Luminous Silk Fondöten

Bana sorarsanız, sadece özel günler için değil, günlük kullanım için de çok konforlu ve ideal olan Giorgio Armani Luminous Silk fondöten, tek başına hem gündüz hem gece ten ürünü olarak seçilebilir. Bugüne kadar kullandığım en iyi fondöten olan Armani Luminous Silk, her zaman makyaj masamda olacak demirbaş ürünlerimden biri... Ben, ilk yurt dışı seyahatimde yeni şişeme kavuşacağım. Abartısız, doğal ve sağlıklı görünen makyajlardan hoşlanan herkese hitap edeceğini düşündüğüm bu fondötene ülkemizde Sephora ve Sevil mağazalarından ulaşabilirsiniz. 

Sevgilerimle... 

4 yorum:

  1. Sayende deneme fırsatı bulduğum bu fondötene ben de aşık olmuştum, aşırı derecede güzel ve tam olarak anlattığın gibi bir ürün. Ve fakat yazın Ruhiye bana yaptığı makyajda Lasting Silk kullandı, altına aydınlık bir baz ile, o da baya efsaneymiş!! Bunlar hep masraf kapısı yaa, böyle şey olmaz yani :)))) Ellerine sağlık şekercim; inşallah çeper sıyırma operasyonun optium sonuç verir, çok öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Armani ten ürünü konusunda bence en iyilerden biri Başak'cım ve tamamen masraf kapısı :)) Ben şimdiden kenara para koymaya başladım, baharda yeniden alacağım. Gerçekten efsane bir fondöten ve lasting silk de eminim ki şahanedir.
      Çeper sıyırma operasyonum baya başarılı oldu ajdjgjf. Hala bir kaç kullanımlık fondötenim var :D
      Çok teşekkür ederim canımcım, çok çok kocaman öperim <3

      Sil
  2. Çok merak ettiğim fondötenlerden biri ama bir türlü fırsat gelmedi. En kısa zamanda alabilsem bari...Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok seversin Berna'cım! Merak ettiğine değer bence:)
      Çok öperim <3

      Sil