Makyaj Koleksiyonum 2020 - Allık ve Aydınlatıcılarım

Şubat 13, 2020 2 Comments A+ a-

Merhaba, 

Makyaj koleksiyonumu yazmaya devam ediyorum. Bugün elimdeki allık ve aydınlatıcılardan bahsedeceğim. Bu yazıyla birlikte de biraz renklenmeye başlayacağız sanırım. 


Allık ve Aydınlatıcılarım

Mayıs ayında, makyaj koleksiyonumu küçültürken allıkları ne kadar sevdiğimi fark ettim. Elimdeki allıkların çok büyük kısmıyla vedalaşırken aşırı derecede zorlandığımı itiraf etmek zorundayım. Hepsini çok seviyormuşum meğerse. Ancak, elimde Nars Orgasm allığım varken de, neredeyse hiç birini kullanmıyordum. Özellikle paletleri hiç açmadığımı fark ettim ve bu beni üzdü. Sonunda elimde 4 tekli allık ve 2 aydınlatıcı kaldı. Bir de, sonraki yazılarda göreceğiniz Carli Bybel paletimde aydınlatıcılar var; Hourglass yüz paletimde de iki allık, bir aydınlatıcı olduğunu düşünürsek hala epey çoklar. 


Allık ve Aydınlatıcılarım

*Bobbi Brown Shimmer Brick, Nectar: Orgasm'dan sonra en sevdiğim allık, kesinlikle bu! Zaten swatchlarda da görebilirsiniz, birbirlerine çok benziyorlar. Hatta bence Nectar, Orgasm'dan daha güzel ama benimki sanırım biraz da alışkanlık. Bu allık senelerdir bende ve oldukça da sık kullanıyorum ama hala dibini görmedim. Çok pahalı biliyorum ama, o kadar güzel ve bereketli ki, bence değer!

Chanel, Angelique: Bu, benim ikinci Angelique allığım! İlkini çok severek kullanıp bitirince ikincisini satın almıştım. Bu allık yine pembelik içeriyor ama şeftali pigmenti çok daha baskın ve elimdeki tek mat allık. Aslında, tecrübelerime göre her gün kullanırsanız 9-10 ayda bitiyor ama ben çok uzun senelerdir her gün aynı allığı kullanmıyorum. Çok pigmentli değil, en sevdiğim taraflarından biri de bu. Bir ara hakkında yazmayı planlıyorum. 


Allık ve Aydınlatıcılarım

*Nars Man Ray Koleksiyonu, Fetishized: Zeynuşumun hediyesi olan bu allığın bende yeri bambaşka! Nars Man Ray koleksiyonunu daha satışa çıkarmadan, bu allığa görsellerinden vurulmuştum. Aşırı pigmentli, simsiz ama ışıl ışıl bir greyfurt pembesi, bende şeftaliye daha dönük daha turuncumsu duruyor. Bence bu allığı eşsiz yapan, içerisindeki çok hafif lila yansıma, bu sayede cildi çok sağlıklı gösteriyor. Hiç dokunmamışım gibi durduğuna bakmayın, fırçayı sadece bir kez dokundurarak iki yanağıma da allık sürebiliyorum. Asla bitmeyecek sanırım ama şikayetçi değilim. Artık satılmıyor tabi ki ve muadilinin olduğunu zannetmiyorum. 

*Nars, Orgasm: Simden nefret eden bendeniz, bu allığa neden böyle tutkun bilemiyorum ama 6 senedir haftanın en az 4 günü kullandığım allık bu! Simleri yüzde belli olmuyor ve pembe-şeftali altın yansımalı duruşuna bayılıyorum. Gördüğünüz gibi bitmek üzere ve yedeği var (Zeynuş'ta). 


Allık ve Aydınlatıcılarım

Mac Mineralize Skinfinish, Lightscapade: Zeynuşum'dan çarptığım ve geri vermediğim, çok sevdiğim bir aydınlatıcı Lightscapade... Çok zarif, çok doğal, abartılı olmayan bir aydınlatıcı... Zeynuş iddialı aydınlatıcıları sevdiği için, Lightscapade'yi sonsuza kadar esir almama itiraz etmedi ve bunun için çok mutluyum! 

*The Balm, Mary Lou Manizer: Makyaj malzemelerine ilgi duyan herkesin bildiği bu ünlü aydınlatıcı, elimdeki en iddialı ürünlerden biri olabilir. Gerçekten çok güçlü bir aydınlatıcı, uygun fırçayla (Sigma F35 gibi) uzaydan bile görünebilirsiniz. Ben en çok kış günlerinde, kasvetli havalarda kullanmayı seviyorum. Anlayabileceğiniz üzere, uzun süredir kullanıyorum. 


Allık ve Aydınlatıcılarım

Allık ve aydınlatıcı kategorisindeki ürünlerim bunlardı. Bir sonraki yazıya bronzerlarım ile devam edeceğim. 

Sevgilerimle...

Fondöten ve bazlarım için buraya
Kapatıcılarım için buraya
Pudralarım için buraya tıklayabilirsiniz. 

2 yorum:

  1. Ay benim de hiç azaltamadığım ürünlerden allıklar ve özellikle aydınlatıcılar. Ama şu an elimde kalan allık renklerim epey çeşitli, o nedenle hiçbirinden ayrılasım yok. NARS Fetishized ve chanel Angelique aşırı derecede güzeller ya, bayıldım! Fakat Chanel allıkta gözüm kalmadı zira bendeki bir rengi de benim tenimde aynı böyle duruyor. Mary Lou'nun dibini görmüş olduğun için seni bir kez daha tebrik ediyorum! Kocaman da öpüyorum!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allık hastalık gibi bir şeymiş, ben kendimde bunu fark ettim :D Aydınlatıcılara rahatça kıyabildim ama allıklara kıyamadım resmen. Chanel allık çok eşsiz bir renkte değil zaten canımcım, peşinde koşmaya ya da bütçe ayırmaya bence çok da gerek yok ama fetishized i sana göndereyim bir ara, dene. Mary Lou'yu bitirdiğim günü de görmek istiyorum, o zaman hep beraber kutlama yapacaz agdsajgfsak.
      Ben de çok çok kocaman öpüyorum seni <3

      Sil