The Balm Mary-Lou Manizer Aydınlatıcı

Mart 25, 2019 2 Comments A+ a-

Merhaba...

Benim için adeta aydınlatıcı pudraların atası olan The Balm Mary-Lou Manizer, bu sene en çok kullandığım ürün olunca, aşırı geç de olsa blogda da olsun, istedim. Mary-Lou'dan sonra piyasaya çok fazla aydınlatıcı alternatifi çıktı fakat, bu ürünün çoğumuz için yeri ayrı, diye düşünüyorum. 

The Balm Mary-Lou Manizer

The Balm Mary-Lou Manizer, şampanya renginde hem aydınlatıcı hem far olarak, hem de cildimizde parıltı istediğimiz her yerde  kullanılabilecek bir pudra... Cilde aydınlık ve ışıltılı bir bitiş vererek daha genç ve taze bir görünüm kazandırmayı hedefliyor. 

The Balm Mary-Lou Manizer

The Balm'ın Manizer aydınlatıcıları, 4 farklı renge sahip, her bir aydınlatıcı farklı ten rengindeki ciltlere hitap ediyor. Mary-Lou beyaz tenliler için tasarlanmış bir aydınlatıcı pudra ve sarı alt tonlu bir şampanya rengi... İnternette pudrayla ilgili birbirinden farklı yorumlar var, bu aydınlatıcının kocaman simler içerdiği yazılmış fakat, bu ürün asla sim içermiyor. Ben simden hiç hoşlanmıyorum dolayısıyla, bu aydınlatıcı simli olsa asla kullanamazdım. 

The Balm Mary-Lou Manizer

The Balm Mary-Lou Manizer, oldukça kremsi yapıda, yumuşak bir pudra... Yapısı çok ince değil fakat, düzgünce dağıtıldığında cilt ile bütünleşiyor ve katman katman durmuyor. Hem parmak hem fırça ile uygulamaya çok müsait, istersem hafif uygulama ile doğal bir sonuç istersem de oldukça belirgin ve iddialı bir sonuç elde edebiliyorum. Özellikle, aydınlatıcıyı fırçanızı ıslatarak ya da makyajınızı bitirdikten sonra bir mistle nemlendirdiğiniz ıslak yüzeye uygularsanız uzaydan rahatlıkla görünebilirsiniz. Yumuşak yapısı dolayısıyla tozutuyor ve yine yapısından dolayı parçalanmaya meyilli olduğundan ben çantada taşımak için uygun bulmuyorum. 

The Balm Mary-Lou Manizer

Ben sarı alt tonlu ve beyaz tenli olduğum için, The Balm Mary-Lou Manizer bende oldukça doğal bir yansımaya sahip oluyor. Benden daha koyu tenlilerde çok daha belirgin duracaktır ancak, bu aydınlatıcının sarı alt tonlu herkese yakışabileceğini düşünüyorum. Aşağıdaki fotoğraflarda farklı ışıklarda yüzümde nasıl durduğunu görebilirsiniz, ışık vurduğunda oldukça belirgin ama doğal duruyor. Eğer, gözenekli bir cildiniz varsa, tüm aydınlatıcılar gibi gözenekleri belli ediyor. Altına gözenek gizleyici ya da silikonlu bir baz uygulayarak, bu durumu biraz olsun düzeltebilirsiniz. 


Ben, Mary-Lou'yu en çok yumuşak ve biraz seyrek kıllı aydınlatıcı fırçalarıyla kullanmayı seviyorum (Nascita Stiletto koleksiyon fırçası gibi), ya da fondötenimin üzerine parmaklarımla yayıyorum. En doğal görüntüyü bu şekilde elde edebiliyorum. Eğer, daha belirgin bir ışıltı istiyorsam da, favori fırçam Sigma F35 tapered (kılları uca doğru sivrilen) aydınlatıcı fırçası... Bu aydınlatıcı, aynı zamanda far olarak göz pınarlarında, kaş altında ve dudaklarınıza biraz ışıltı vermek için gloss formundaki rujların üzerinde de bence çok güzel duruyor. Yazın genişçe bir fırçayla ve kontrollü uygulamayla, omuzlarda da çok şık göründüğünü düşünüyorum. Yapısı biraz tozlu olduğu için, ben uygulama yapmadan evvel mutlaka elimin üzerinde ürünü seyreltiyorum ve az az, gerekirse üst üste uyguluyorum

The Balm Mary-Lou Manizer
The Balm Mary-Lou Manizer

Metal, oldukça sağlam ve sıkı kapanan bir ambalajda satılan The Balm Mary-Lou Manizer aydınlatıcı 8.5 gr ürün içeriyor ve bu miktarla da pek bitecek gibi görünmüyor (ben bu sene en azından dibini görmeyi umuyorum). İç kapağında bir aynası olan ürünün kapağındaki sarışın pin-up kızı, artık aşina olduğumuz The Balm karakterlerinin tatlılığına sahip... Paraben, talc, bht içermeyen Mary-Lou aydınlatıcı, neredeyse kokusuz ve parfümsüz bir ürün... 

The Balm Mary-Lou Manizer

The Balm ürünleri, ülkemizde sadece Gratis'lerde satılıyor ve indirim dönemlerinde fiyatları %50 oranına kadar düşüyor. The Balm Mary-Lou Manizer ve tüm The Balm ürünleri için indirimleri takip edebilirsiniz. 

Sevgilerimle... 

2 yorum:

  1. Kendisi benim ilk aydınlatıcımdı, ve gerçekten onun gibisi az geldi piyasaya :) İlk aldığımı yengem çok beğenince ona hediye etmiştim, sonra gidip yeniden aldım (o zamanlar Balm fiyatları malum böyle highend seviyesinde değildi). Tam olarak anlattığın gibi, çok çok severek kullandığım, ancak yenilerini kullanmak istediğim için aldattığım bir ürün oldu kendisi :))) senin bitirdiğini görmeyi çok isterim, vay beee diycem sonra :) Çook öpüyorum canikom!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mary-Lou sanırım benim de ilk aydınlatıcımdı ve aynı senin gibi yenilerini kullanmak için kenara bırakmıştım. Bu kış sadece bunu kullandım ve ortasında bir çukur oluşturdum bile :)) Güneş kendini göstermişken daha belli belirsiz aydınlatıcılar tercih edeceğim ama sonbahara yine günlük çekmecemde yerini alacak. Valla, ben de merak ediyorum en azından dibini görebilecek miyim diye?! :D
      Ben de kocaman öpüyorum canımcım <3

      Sil