Otacı Dökülmeye Karşı Saç Bakım Şampuanı

Mart 06, 2019 6 Comments A+ a-

Merhaba...

Kullandığım saç bakım ürünlerinden bazılarını bitirmişken, unutmadan düşüncelerimi yazmak istedim. Tembelliğim tutmazsa, bu cuma da blogda yine bir saç bakım ürünü yazısı olacak. Bugünse, çok beğendiğim bir Türk markası olan Otacı'nın Dökülmeye Karşı Saç Bakım Şampuanı'ndan bahsedeceğim. 

Otacı Dökülmeye Karşı Şampuan

Otacı Dökülmeye Karşı Saç Bakım Şampuanı, dökülmeye eğilimli tüm saç tiplerine uygun olarak geliştirilmiş bir ürün. Oldukça profesyonel görünen bir kutuda ve gördüğüm kadarıyla diğer şampuanlardan ayrı raflarda satılıyor, bu da ürüne olan algınızı olumlu yönde etkiliyor. Marka bu anlamda bence oldukça başarılı bir satış politikası oluşturmuş. Otacı'nın dökülmeye karşı olan bu saç bakım ürünleri serisinin üç üyesi var; şampuan, bakım yağı ve tonik. Ben tonik ve yağı satın almadım, kuşkusuz bu seri tüm ürünleriyle birlikte kullanıldığında daha etkili olacaktır ama denemek için önce şampuandan başlamak istedim. 

Otacı Dökülmeye Karşı Şampuan

Şampuanın kutusundan, serideki tüm ürünlerin vaadleri ve kullanım şekilleri ile birlikte, saç dökülmesinin tipleri ile ilgili bilgiler de içeren bir broşür çıkıyor. Bu broşür sayesinde her ürünün kullanım amacını ve şeklini öğrenebiliyoruz. Bu yazının konusu olan şampuan, buğday proteini içeriyor ve bu sayede saç tellerinin onarılmasına ve yeniden yapılandırılmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Saçlara sağlıklı ve parlak bir görünüm kazandırmayı, kolay taranan ve şekil alan saçlara kavuşturmayı vaadediyor. Saçı nemlendirerek kırılmasını önlemeyi amaçlıyor. Bu noktada, kişisel olarak markayı tebrik ediyorum; kullanıcıyı aldatacak vaadlerde bulunmamışlar. Seride saç dökülmesini engelleme ya da saç tellerini kalınlaştırma vaadi olmayan tek ürün bu, bir şampuan tek başına zaten dökülme sorunu yaşayan saçlarınızı kurtaramaz. 

Otacı Dökülmeye Karşı Şampuan

Otacı Dökülmeye Karşı saç bakım şampuanının jel kıvamında bir yapısı var. Şeffaf bir şampuan olan bu ürün oldukça bitkisel ama ferah kokuyor. SLS, SLES, ALES içermemesine rağmen oldukça iyi köpürüyor ve saçtan kolay arınıyor. Hayatımda kullandığım, saçlarımı daha yıkarken en yumuşatan şampuan olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Daha önce, hiç bir şampuanda saçlarımı bu kadar nemli ve yumuşak hissetmemiştim. Benim saçlarım aşırı kuru ve nemsizdir; ayrıca ince telli ve hacimsizler. Bir saç maskesi ve ya saç kremi kullanmadan asla duştan çıkamam, saçlarıma dokunmaya dayanamıyorum sertliklerinden. Otacı kullandığım dönemde saç maskesi kullanmaya neredeyse hiç ihtiyacım olmadı, saçları nemlendirip yumuşatma etkisi gerçekten rüya gibiydi. 

Otacı Dökülmeye Karşı Şampuan

Otacı Dökülmeye Karşı saç bakım şampuanın saçlarımı temizleme performansı da oldukça başarılı... Şampuan vaadedildiği gibi saçların çok kolay taranmasını sağlıyor, kırılmalarını önlüyor ve saçları parlak gösteriyor. Benim kullanırken yaşadığım en büyük sıkıntı, saçlarımı çok ağırlaştırması ve hızla yağlı göstermesi oldu. Saçlarım zaten çok hacimsizken iyice sönük durdular. Dolayısıyla ince telli saçlarınız varsa, bu durumdan hoşlanmayabilirsiniz. Şampuanın içeriği bence, benim saçlarıma biraz ağır geldi. 

Otacı Dökülmeye Şampuan

Şampuanın saç dökülmesine tek başına bir etkisi bence yok, kendi saçlarımda böyle bir etki gözlemlemedim. Ancak, koparak dökülmeleri gerçekten önlüyor. Hacimli, sık, kuru ve koparak dökülen saçlarınız varsa Otacı'ya bayılabilirsiniz. 250 ml ürün içeren Otacı Dökülmeye Karşı saç bakım şampuanı, koyu yeşil renkli şeffaf bir şişede satılıyor; açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü var. Ürünün son kullanma tarihi hem kutu hem şişe üzerinde yazıyor. Kilitli ambalaj ağzından kolay ürün alınıyor. Köpüren madde olarak coco glucoside içeriyor (hindistan cevizi yağı ve mısır özü tensidi). Panthenol, gliserin, niacin, buğday proteini, adaçayı, nane yağı, biberiye gibi bitkisel içerikler orta sıralarda yer alıyor. Parfümün bunlardan önce olması üzücü olsa da, bu şampuan paraben, bht, alkol, silikon içermiyor. Hayvansal maddeler ve boyar maddeler barındırmıyor

Otacı Dökülmeye Karşı Şampuan

Sık kullanıma uygun bir ürün olan Otacı Dökülmeye Karşı saç bakım şampuanını ve serinin tüm ürünlerini Gratis gibi kozmetik marketlerde bulabilirsiniz. Ben serinin toniğini ve yağını da satın alıp deneyebilirim. 

Sevgilerimle...

6 yorum:

  1. Ay resmen canım şampuan çekti kfdkfdkfdk ve fakat saçı ağırlaştırması kısmında durdum. Her ne kadar şu an bioform olsa da, sönük bukleler en sevmediğim görünüm. Aslına bakarsan, Otacı'nın neredeyse tüm şampuanları benim saçlarımı ağırlaştırıyor çünkü içerikleri cidden yağlarla epeyce zenginleştirilmiş. Belki üstüne şu Marc Anthony volume cocktail'i kullanarak dengeleyebiliriz bu durumu :) Teşekkürler yazı için, sen yazmasan hiç fark etmeyecektim bu ürünü! Öperiimmm!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım şampuanın içeriği cidden zengin ama bence bizimki gibi zaten hacme ihtiyaç duyan saçlara göre değil. Şu Marc Anthony'i bir almam lazım benim :D
      Şampuan reyonunda olmadığından pek dikkat çekmiyor sanırım bu seri :) Ben teşekkür ederim beybim okuduğun için :) Öpüyorum <3

      Sil
  2. Saçlarım son zamanlarda sık sık kopmaya başladı, Otacı da sevdiğim ürünleri olan bir marka.. Bu ürün de aklımda olsun, teşekkürler!

    Güle güle kullanın, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şampuan saçı bayaca nemlendiriyor, koparak dökülmelere iyi gelecektir.

      Çok teşekkür ederim, sevgiler :)

      Sil
  3. Otacinin sac dökülmesine karsi olan sampuanini merak ettim canim. Siparis edecegim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım memnun kalırsın Derya'cım :) Öpüyorum<3

      Sil