Pastel Nude Ojeler

Mart 11, 2019 6 Comments A+ a-

Merhaba....

Oje yazısı yazmak, benim için parfüm yazısı yazmak kadar zor... Dolayısı ile, söz konusu ojelerimden bahsetmeye geldiğinde elim yazmaya pek gitmez. Elimdeki son Pastel Nude oje de bitince, bu seriden blogda bahsetmeden geçmek istemedim. Eminim, bir çoğunuz bu ojelerden en az bir renge sahipsinizdir. 

Pastel Nude Oje

Pastel Nude ojeler tırnaklara taze, doğal ve sağlıklı görünüm vermeyi hedefleyen bir seri... Sağlığa zararlı olan formaldehit, toluene, DBP, camphor içermeyen bu ojeler; içeriğe önem veren kullanıcıları da memnun edecektir. Güncel olarak 19 rengi bulunan Pastel Nude oje serisine sıkça yeni renkler de ekleniyor. 

Pastel Nude Oje

Ben bu ojelerin 4 rengini kullandım; Princess, Stone, Rose ve Bone. Rose ve Princess ilk satın aldığım renklerdi, sonra onlara sırayla Bone ve Stone eklendi. Bu dört renkten ikisini bitirdim, ikisini ise kendime yakıştıramadığım için elimden çıkarttım. 

Pastel Nude Oje

Ojelerin kalıcılıkları oldukça başarılı... Ben mecbur kalmadıkça hiç bir ojeyi iki günden fazla tırnaklarımda tutmuyorum ama Nude serisi genel olarak ben çıkarana kadar kalıcılıklarını koruyorlar. Her uygulamamda mutlaka bir top coat uyguladığımı ve kalıcılıkları ile ilgili yorumumu bu bağlamda yaptığımı da belirtmek isterim. Bu ojeler tek katta opak değiller ve bu seri için opak olmamaları da gayet uygun olmuş; ince bir transparan görüntü istendiğinde de rahatça kullanılabiliyorlar. Ben elimdeki dört renkte de tam opak görüntüyü elde etmek için üç kat uygulama yaptım

Pastel Nude Oje

Pastel Nude ojeler, sürüldükten sonra katman katman ayrılmıyorlar; tırnaktan soyulmuyorlar. Ortalama zamanda kuruyorlar ve hata kaldırıyorlar. Gerçekten çok temiz, sağlıklı ve doğal bir görüntü veriyorlar. Nude renklerin bence en avantajlı tarafları, tırnaktan bir şekilde silinseler bile çirkin durmamaları... Bu sebeple, kısa seyahatlerimde ben hep bu ojeleri sürüp yanımda oje ve aseton taşımadım. Beni çok iyi idare ettiler. 

Pastel Nude Oje

Princess, bu yazıyı yazarken de tırnaklarımda olan renk... Son kez sürdüm çünkü tamamen bitti. Bu renk, somonumsu açık bir pembe... Benim ellerimde pudra pembesine yakın bir renkte duruyor. Çok kullanışlı bulduğum, günlük olarak sıkça kullandığım bir oje... Rose, açık bir gül kurusu rengi; Princess'e kıyasla pembeliği çok daha baskın ve içerisinde kahve bir alt ton barındırıyor. Rose da, severek kullanıp bitirdiğim bir oje oldu, benim ellerimde nude bir tona kıyasla belirgin duran bu renk zarif duruşuyla sevgimi kazandı. 

Pastel Nude Oje
Pastel Nude Oje

Bone, sarılığı baskın bir sütlü kahve... Bu rengi büyük hevesle satın almıştım ama sarı alt tonlu bir cildim olduğundan, Bone bende "tırnaklarım sararmış" gibi bir görüntü oluşturdu. Bu tarz renkleri çok seviyorum fakat, beni çok cansız ve tek ton gösteriyorlar ne yazık ki! Stone, bence Nude serisinin en sofistike renklerinden biri, gerçek bir taş rengi... Orta tonda bir gri ve tırnaklarda gerçekten çok güzel duruyor. Ben bir süre hevesle kullandım fakat, bu tonlara alışkın olmadığımdan ve elim hep kırmızılara, bordolara ya da nude tonlara gittiğinden bir kenarda unuttum. Dolayısı ile, daha sık kullanacak bir arkadaşıma hediye ettim. Bence, oje seçiminde cilt alt tonumuzla birlikte, gözümüzün alışkın olduğu renkler de belirleyici oluyor. Sanırım, ne kadar sevsem ve beğensem de, kırmızı, bordo ve nude renklerden başka renk bir ojeyi kendi ellerimde kabullenemeyeceğim. 

Pastel Nude Oje

Pastel Nude ojeler, klasik oje kokusuna sahipler ancak, sürerken tüm odayı saracak kadar keskin bir kokuları yok. Çok kolay temizleniyorlar, bir disk pamukla tek elimdeki ojeyi tamamen çıkarabiliyorum. Çıkarırken tırnak etlerine kanayıp, etrafa bulaşmıyorlar. Her biri 13 ml ürün içeriyor ve açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömürleri var. Paraben ve bht içermiyorlar. Marka, her bir ojenin kapağının üzerine ismini yazmış; böylece oje kutusu kullanıyorsanız rahatça bulabiliyorsunuz. 

Pastel Nude Oje

Ojelerin fırçası klasik formda, ne ince ne kalın... Rahatça uygulama yapılabiliyor. Kapaklarının fırçadan ayrılma sorunu var malesef, ben bunu yaşadığımda kapakları silikon ile tekrar yapıştırdım. Yapıştırmasanız bile, kapakları fırça üzerine biraz bastırdığınızda yerine oturuyorlar. 

Pastel Nude Oje

Nude ojeler ve temiz görünümlü tırnaklar sevenler için harika renk alternatiflerinin olduğu Pastel Nude oje serisini bir çok kozmetik marketten ve Pastel online sitesinden satın alabilirsiniz. 

Sevgilerimle... 

6 yorum:

  1. Pastel'in Nude serisi bence de gerçekten çok çok başarılı. Ben de pek çok rengini alıp sonrasında ara ara elimden çıkardım (yakışmadığı ve elim gitmediği için, Stone gibi). Şu an elimde tek rengi var ama adını hatırlayamıyorum :))) çok güzel yansıtmışsın renkleri, ellerine sağlık. Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu seriden hiç oje kalmadı, bu sene ojelerimi de bitirmeye ant içtiğimden yenilerini almıyorum ama tüm nude ojelerimi tükettiğimde ilk bu Nude serisine bakacağım sanırım.
      Çok teşekkür ederim canım benim, öpüyorum<3

      Sil
  2. Nude ojelere bayılıyorum ben de, hatta az önce sürdüm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum, temiz görünüyorlar.
      Sevgiler :)

      Sil
  3. Bu seriyle tanıştığımdan beri kırmızı oje hariç bu seriden vazgeçemiyorum. Benim favorilerim de Suet, Rose ve Bride rengi ama Stone'u da bu yazıda görüp bayıldım ♥ Umarım bu seri piyasadan hiç kalkmaz ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kırmızı ve nude renklerden vazgeçemiyorum Fulya'cım. Suet'i aklıma soktunuz valla, bir iki nude ojem bitsin bakacağım. Stone da gerçekten farklı ve güzel bir renk...
      Kocaman sevgiler... <3

      Sil