Farcom Mea Natura Pome granate Anti-Ageing Face Cream

Mart 18, 2019 2 Comments A+ a-

Merhaba...

Geçtiğimiz sene yaptığımız bir Yunanistan seyahatinde satın aldığım ve uzunca süredir kullandığım Farcom Mea Natura Pome granate Anti-Ageing Face Cream hakkındaki yorumlarımı yazmak için buradayım. Bu nemlendiriciyi, Midilli Adası'nda yerel bir süpermarketi gezerken görmüş ve hem fiyatı hem içeriği sebebi ile düşünmeden sepetime atmıştım.

Farcom Mea Natura Pome granate Anti-Wrinkle Face Cream

Farcom bir Yunan markası ve marka bünyesinde kendi alt markalarını da içeriyor. Aslında bir markalar grubu da diyebiliriz. Marka, kendi bünyesinde alt kollarına ait cilt ve saç bakım ürünleri, parfüm, saç boyası gibi ürünler piyasaya sürüyor. Mea Natura da bu grup markalarından biri ve genel olarak doğal içerikli ürünler piyasaya çıkarıyor. Mea Natura markası altında amonyaksız, alkolsüz saç boyaları; %99'a varan doğal içerikli saç ve cilt bakım ürünleri bulunuyor.
Farcom Mea Natura Pome granate Anti-Ageing Face Cream, içerdiği organik nar özleri sayesinde antioksidanlarca zengin bir yüz kremi... Anti-ageing ve anti-wrinkle özellikleri olan bu nemlendirici; ciltteki kırışıklıkları toparlamayı, cildin kolajen üretimini tetiklemeyi ve cildin daha genç bir görünüme kavuşmasına yardımcı olmayı, serbest radikallerden cildi korumayı, cildi nemlendirmeyi ve cilde ışıltılı bir görünüm kazandırmayı vaadediyor.

Farcom Mea Natura Pome granate Anti-Wrinkle Face Cream

Öncelikle, bu nemlendiricinin bir akran tavsiyesi olduğunu, 30 yaş altındaki hiç bir okuyucuma asla önermediğimi altını çizerek belirtmek isterim. Nemlendirici 30-45 yaş grubuna uygun, hem gündüz hem gece kullanılabileceği belirtiliyor. Ben Farcom Mea Natura Pome granate Anti-Ageing Face Cream'i yoğun yapısından dolayı gece kremi olarak kullanıyorum. Akşamları makyajımı çıkarıp cildimi temizledikten sonra, serumumun üzerine bir nohut tanesi kadar kremi ellerimin arasında ısıtıp yüzüme ve boynuma masaj yaparak uyguluyorum.

Farcom Mea Natura Pome granate Anti-Wrinkle Face Cream

Beyaz renkli, oldukça katı kıvamdaki Mea Natura nemlendirici, oldukça hafif bir meyve (nar) kokusuna sahip... Yapısı tereyağı gibi ve kalın, cilt üzerinde anında emilip kaybolmuyor. Kremi ince bir tabaka halinde ve biraz sabırla masaj yaparak cilde uygulamak gerekiyor. Gerektiğinden fazla kullanıldığında cilt yüzeyinden kalkıp elinize gelebiliyor, dolayısı ile miktarını çok iyi ayarlamak lazım. Tüm bu zahmetine rağmen, uygulandığı anda cilde verdiği anti ageing etkisini net şekilde hissedebiliyorsunuz. Bu kremi kullanmaya başladığımdan bu yana, cilt dokum kesinlikle daha sıkı ve pürüzsüz!.. Nemlendirme performansı benim gibi çok kuru bir cildiniz varsa, tek başına yeterli olmayabilir fakat, bir nem serumu ile desteklendiğinde çok başarılı iş çıkarıyor. Sabahları ışıldayan ve yumuşacık bir ciltle uyanıyorum. Normal, kuru ve kuru-karma ciltlerin ise, nemlendirme performansını beğeneceğini tahmin ediyorum. 

Farcom Mea Natura Pome granate Anti-Wrinkle Face Cream

Antioksidan içeriği nedeniyle, cilt bakım rutininde asit kullananlar için de çok uygun olduğunu düşündüğüm Farcom Mea Natura Pome granate Anti-Ageing Face Cream, bana sorarsanız üzerine makyaj yapmak için pek uygun değil. Cilt yüzeyinde emilmesi zaman aldığı ve kalın bir yapısı olduğu için, üzerindeki ten ürününü tutmayabilir.
%95 doğal içeriğe sahip olan Farcom Mea Natura Pome granate nemlendirici, su bazlı bir ürün... Ayçekirdeği yağı, shea yağı, pantenol, yaban mersini, tatlı badem yağı gibi bitkisel içeriklere sahip bu ürünün içeriğindeki nar çekirdeği yağı organik sertifikaya sahip... Paraben, mineral yağ, silikon, alkol, bht ve sentetik içerikler içermeyen Farcom Mea Natura Pome granate Anti-Ageing Face Cream, tüm cilt tipleri için uygun olsa da, özellikle kuru ciltler için ideal olduğu belirtilen bir ürün...

Farcom Mea Natura Pome granate Anti-Wrinkle Face Cream

50 ml, cam bir kavonozda satılan Farcom Mea Natura Pome granate Anti-Ageing Face Cream, oldukça uygun fiyatlı ve Yunanistan'da kolayca bulabileceğiniz bir nemlendirici... Yolunuz oralara düşerse ve uygun yaş aralığındaysanız aklınızda olsun. Ben bu yaz bu serinin köpük temizleyicisini de satın almayı planlıyorum.

Sevgilerimle...

2 yorum:

  1. Gerçekten böyle içeriklerin ve markaların yerel marketlerde bulunabiliyor olmasına insan hayret ediyor :))) Kremi aşşırı merak ettim; annemler yazın Girit'e gitmeyi planlıyorlar; sipariş vereyim kendilerine ehehe :) Çok teşekkürler Blana'cım güzel yazın için! Buradan da markaya değil içeriğe bakmanın önemini bir kez daha vurgulamış oluyoruz :) çok öperiiimmm!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurt dışında böyle ürünlere marketlerden bile erişebiliyor olmak gerçekten şahane! Bizse, biraz iyi içerikler için küçük servetler ödemek zorunda kalıyoruz. Şu krem, 9 euroydu, onlar için 9 lira! Keşke bizim ülkemizde de, iyi ürünlere bu fiyatlarla erişebilseydik.
      Bu yaz bizim de oralardan geçme ihtimalimiz var Başak'cım, birer tane kaparım hepimiz için :) Gerçekten de, markanın gücünden çok içerikler önemli :))
      Kocaman öperim! <3

      Sil