Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suları Karşılaştırma- Karma Ciltler & Hassas Ciltler

Mart 22, 2019 2 Comments A+ a-

Merhaba...

Bu yazıyı çok uzun zamandır yazmayı planlıyordum ancak, hep erteledim. Sürekli aklımın bir köşesinde olan ama bir türlü yazmaya başlayamadığım bir konu olarak kaldı. Garnier makyaj temizleme suları hakkında herkes bir şeyler söyledi, yazdı, çizdi. Ben tüm yazılanlardan biraz farklı bir şey yapmak istedim ve markanın iki farklı cilt tipi için piyasaya çıkarttığı misel suları karşılaştırmaya karar verdim. Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Sularının pembe ve yeşil ambalajlı olan hassas ciltler için olan versiyonu ile karmadan yağlıya&hassas ciltler için olan versiyonunu sırf bu yazı için uzun zamandır deniyorum


Garnier misel su

Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme sularının, bu yazının konusu olan iki çeşidinin de ortak iddiaları; makyajı temizleyecekleri ve cildi arındıracakları yönünde... Garnier'in bu iki misel suyu da tek fazlı ve yağ içermiyor. Karmadan yağlıya dönük ciltler için olanı cildi matlaştırmayı, hassas ciltler için olanıysa cildi rahatlatmadı hedefliyor. Her iki ürünün de yüz, göz ve dudaklarda kullanıma uygun olduğu ve durulanmasına gerek olmadığı belirtiliyor


Garnier misel su

Ürünlerin her ikisi de, 400 ml'lik şeffaf şişelerde satılıyorlar, şişe tasarımları renkleri dışında tamamen aynı. Hassas ciltler için olan misel su pembe kapaklı ve saydam şişeye sahipken, karmadan yağlıya ciltler için olanı beyaz kapaklı ve şeffaf yeşil renkli şişeye sahip... Her bir şişedeki ürün ile 200 kullanım vaadediliyor. Ürünlerin pamuk yardımıyla göz, yüz ve dudaklara uygulanarak kullanılması öneriliyor. 


Garnier misel su

Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Sularının içeriklerine baktığımızda, aralarındaki tek farkın karmadan yağlıya ciltler için olan versiyonunun alkol denat (etil alkol) içermesi olduğunu görüyoruz. Bu madde dışında, ürün içerikleri, içerik sıralamalarına kadar aynı! Her iki ürün de parfüm, paraben ve bht içermiyor. (@minimalbakım bu ürünlerin içeriklerinin güncellendiğini ve formüllerin aktif maddelerine bht eklendiğini yazmış, bilginiz olsun.) Özetle, pembe kapaklı misel suyun içeriğinin 4. sırasına etil alkol ekleyip yeni bir ürün olarak piyasaya çıkarmışlar ve alkol sayesinde de cildi matlaştırmayı hedeflemişler. Dolayısı ile, cilt tipiniz hangisi olursa olsun ben pembe kapaklı olanı tercih etmenizi öneririm. Alkollerin cilt yapımız üzerine etkilerini burada yazmıştım. 


Garnier misel su

Garnier misel suların her ikisi de, ten makyajımın kabasını oldukça başarılı bir şekilde temizliyor. Ben karmadan yağlıya dönük ciltler için olan versiyonu, alkol içerdiğinden hiç gözüme ve dudaklarıma sürmedim fakat, pembe kapaklı hassas ciltlere uygun olanı farlarımı temizledi, maskaramı temizlemek konusunda ise başarılı olamadı. Misel sular tek başlarına makyajı tamamen temizlemek için yeterli değiller, bu ürünlerle ön temizlik yapıp mutlaka yüzümüzü bir jel ya da krem temizleyici ile arındırmamız gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar denediğim hiç bir markanın misel suyu makyajımı tamamen çıkaramadı. 


Garnier misel su

Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Sularının pembe kapaklısının neredeyse hiç kokusu yok, beyaz kapaklıda ise alkol kokusunu belirgin şekilde alabiliyorsunuz. Her ikisinin de açıldıktan sonra 6 ay kullanım ömürleri var ve şişeleri akma, sızdırma yapmıyor. Gerçekten oldukça bereketliler... Her iki ürün de, benim çok kuru ve hassas cildimde her hangi bir soruna sebep olmadı ancak, ben her kullanımım sonrasında yüzümü bir temizleyici ile yıkadım. Beyaz kapaklı olanı, uyguladıktan hemen sonra cildimde oldukça gergin bir his oluştururken, pembe kapaklı da bunu yaşamadım


Garnier misel su

Makyaj temizleme rutinimde misel suları pek tercih etmesem de, elimin altında bir tane bulundurmayı seviyorum. Dolayısı ile, hassas ciltler için olan pembe kapaklı Garnier'i satın almaya devam ederim. Açıkçası, agresif maddeler ve zararlı koruyucular içermedikleri sürece misel suların birbirlerinden büyük farkları olduğunu düşünmüyorum. Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Sularını bir çok kozmetik marketten, büyük marketlerden ve online olarak rahatlıkla bulabilirsiniz. 

Sevgilerimle... 

2 yorum:

  1. Eeheheh, ama çok mantıklı değil mi, yağı kurutsun diye alkolü ekle geç, aşırı akıllıca. Kim uğraşacak düzenlemek için salisilik asittir şudur budur diye. Nasılsa şurada içerik okuyan kaç kişiyiz? Neyse efendim, bunlardan bağımsız olarak, bence misel suların da performansı fark ediyor. Mesela HC'ninki ciddi ciddi başarılıydı ve makyajımı tamamen temizlemeye en yakın misel suydu. Fakat tabii ki, o da yüzde yüz temizlemedi. Teşekkürler karşılaştırma için Blana'cım, umarım içeriklerden bahsettiğimizde bir kaç kişinin bile olsa bunları gerçekten okuyup aklının bir köşesine yazmalarına vesile oluyoruzdur :) Çok öpüyorum canım!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksdhdgd içeriklerini karşılaştırdığımda yaşadığım minik şok <3 ben :)) Cidden hiç uğraşmaya gerek yok, hatta herkes pembe kapaklıyı alsın, cildini yağdan arındırmak isteyen de ürünü alkolle karıştırsın :D Bence bu mantaliteyle olabilir ahagdfdhsj.
      HC'nin misel suyunu ben de çok beğenmiştim. Denediğim en başarılı misel sulardan biriydi.
      Umarım içerik yazıyor olmamız birileri için faydalı oluyor ve bir bilinç oluşturabiliyoruzdur canımcım. Öpüyorum kocaman <3

      Sil