İpek Sabun: Doğal Sabunlar - Katı Şampuan - Deodorant

Ekim 05, 2016 35 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün İpek Sabun'dan ve bir süredir kullandığımız ürünleriyle ilgili deneyimlerimden bahsedeceğim.

Sevgili Başak'ın bloğunda okuyup keşfettiğim İpek Sabun'dan, hem Başak deodorantını çok övünce hem de sabunları eşimin alerjik bünyesine iyi gelir mi, düşüncesiyle bir deneme paketi sipariş verdim. İpek Hanım, bizimle gerçekten çok ilgilendi, çok zarif bir bayan. Üstelik, ürünlerini gerçekten çok uygun bir fiyatla deneme şansı bulduk. 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

İpek Hanım, bir eczacı... Sabun yapımına, alerji sorunu olan kendi çocuklarına bir çözüm bulabilmek için başlamış. Türkiye'den artık çekilen Lush markasını görünce, kendi sabunlarını yapma fikrini düşünmüş ve önce kendi ailesi için yapmaya başladığı doğal sabunları zamanla duyulmuş ve İpek Sabun markası ortaya çıkmış. 

Ben, İpek Hanım'a ulaşıp kendi isteklerimi anlatıp, eşimin de hassasiyetini iletince; bize bir deodorant, bir duş kesesi, bir katı şampuan ve eşim için de iki tane sabun gönderdi. Ürünler elimize ulaşır ulaşmaz, her şeyi kenara kaldırıp İpek Sabun'larımızı kullanmaya başladık. 


http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Eşim duş jeli, aromalı sabun gibi kimyasal katkı içeren hiç bir ürünü kullanamıyor. Vücudu hemen tepki gösteriyor. Tek kullanabildiği klasik beyaz kalıp sabun... Deneme ilk zeytinyağlı doğal sabunla başladı. Sabunu şu ara bitirmek üzere ve çok memnun... Bir sorun yaşamadı. Üç renkli sabunu da aynı şekilde severek kullanıyoruz. Fakat, eşim zeytinyağlı sabunu daha çok sevdi.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Katı şampuanı sadece ben kullandım. Kullandığım süre içerisinde de gayet memnun kaldım. İlk kullandığımda şampuanı bol keseden uygulayınca arındırmakta güçlük çektim ama sonraları miktarını ayarlamayı başardım. Saçlarım normalden kolay tarandı ve yumuşacık oldu. Sadece biraz ağırlaştı ama o kadar yumuşacık oldular ki, ben o ağırlaşma durumunu pek dert etmedim. Fakat, ben ne yazık ki, şampuan konusunda çok istikrarlı değilim ve bu tarz ürünleri uzun süreli ve düzenli kullanmak gerekiyor. Ben haftasonları şehir dışı seyahatleri araya girince ve aklım sürekli yeni çıkan şampuanlarda olunca ne yazık ki istikrarlı bir kullanıcı olamadım. Bu arada, bu katı şampuanın gerçekten kuru ve pul pul olmuş saç derimi çok rahatlattığını söyleyebilirim. 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/
Katı Şampuan
Başak'ın mutlaka siparişime eklememi söylediği deodorant, İpek Hanım'ın en iyi ürünü olabilir. Hala kullanıyorum ve bitirmek üzereyim. Çok yoğun günler dahil, bu deodorantı kullandığım süre boyunca ufacık bir ter kokusu sorunu yaşamadım. Terliyorum ama asla koku yok! Üstelik sabah bir kez uygulamam yetiyor, gün içinde tazelemem gerekmiyor. 

Bana ter kokusunu tamamen önleyecek ama vücudun doğal dengesini bozmayacak, temiz içerikli deodorant soran arkadaşlarım olmuştu. Bu deodorant çok iyi bir alternatif olabilir. Sadece koyu renk giysilerde leke bırakabiliyor ancak, deodorantı uyguladıktan sonra hemen giyinmeyip biraz bekleyince ve biraz dikkatle bu sorun kalmıyor. 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/
Deodorant
Bu deodorantı kullanırken dikkat etmemiz gereken şey, kullanım ömrü... İçerisinde hiç bir koruyucu olmadığı için, kimyasal madde kullanılmadığı ve İpek Hanım'ın tanımlamasıyla mutfağımızda olan malzemelerle yapıldığı için çok uzun ömürlü değil. Buzdolabında bir ay, oda sıcaklığında bir hafta saklayabiliyoruz. Ben haftalık kullanacağım miktarı bir kaba alıp makyaj masama koydum, kalanı da buzdolabında sakladım. Böylece hiç bozulmadı ve sonuna kadar kullandım. 

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

İpek Sabun duş keseleri ise, satın aldığım ürünler içerisinde en sevdiğim ikinci ürün oldu. Çok pratik, seyahat dostu bu duş keselerinin içinde rendelenmiş sabun var. Hem sabunlanma hem peeling işlemini bir arada yapabiliyorsunuz. Cildiniz benimki gibi hassassa ve kese yapamıyorsanız, böyle duş keselerini deneyebilirsiniz. Cildimi tahriş etmeden, mis gibi sabun kokusuyla iyice temizlenmiş hissettim. Yine bu keseyi de eşim kullanabildi. Özellikle seyahatlerde kullanıp, banyo lifi ve duş jeli taşıma derdinden kurtulmayı planlıyorum. İpek Hanım, bildiğim kadarıyla bu keselerin iki boyunu yapıyor.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/
Duş Kesesi
İpek Sabun deneyimimizden biz çok memnun kaldık. Duş kesesini, zeytinyağlı sabunu ve deodorantı kullanmaya devam edeceğiz. Ben yeni siparişim için kahveli sabunlardan da istedim. 

İpek Hanım ayrıca eski bloggerlardan... Bloğuna da buradan ulaşabilirsiniz. İnstagram hesabı İpek Sabun'dan dm ile de kendisine ulaşmak mümkün ki, ben kendi siparişimi bu şekilde vermiştim. 

Sevgilerimle...

35 yorum:

  1. Blana'cım, senin de memnun kalmana çok sevindim! Gerçekten o deodorant harika bir şey! Duş kesesi de diğer favorilerimden. Katı şampuanı çok hevesle almıştım, ama ben de senin gibiyim; yazık ettim biraz :/ Güle güle kullanalım o zaman, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım deodoranta bağımlı oldum resmen, artık başka ürünler memnun etmiyor, standartlarım yükseldi😃 Duş keseleri artık her seyahatimde yanımda olacak, çok pratik. Ancak dediğin gibi şampuana ben de yazık ettim, çok da güzel... Güle güle kullanalım canımcım❤️ Öpüyorum😘

      Sil
  2. Kırmızı rujum, ev yapımı doğal sabunlara her zaman bayılmışımdır. Ama bu deodorant, kese de çok ilgimi çekti. İpek Hanım'ın ürünlerinden haberdar değildim, hemen bakacağım İnstagram sayfasına da. Kullanıp, memnun kalmana çok sevindim. Güzel günlerde kullanmaya devam edin canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanımım özellikle deodorantı denemeni tavsiye ederim, hem doğal hem inanılmaz iyi! Oğluşa da zarar vermez😊😊 Çok teşekkürler Hanımım, öpüyorum😘😘

      Sil
  3. bunları Başak yazdığından beri merak ediyorum katı şampuan konusunda ben de senin gibi çok istikrarlı olamam ama seneye yaza deodorantını ve banyo liflerini denemeyi kesinlikle düşünüyorum güle güle kullan :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Başak sayesinde denedim ve bayıldım İrem Hanımcım😊 Biz sanıyorum bu merakla şampuanda zaten istikrarlı olamayız🙈 Çok teşekkür ederim😘😘

      Sil
  4. Deodorantı çok fazla merak ettim, hem doğal hem bu kadar başarılı olması çok güzel cidden.. Katı şampuan merak ettiğim bir diğer ürünü..Ne çok değişik ürünler var keşfedilmeyi bekleyen,en azından benim keşfedemediğim henüz :) Ellerine sağlık can arkadaşım keyifle kullanmaya devam edin eşinle birlikte :) Çoook öpüyorum canım arkadaşım <3 <3 :****

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Goncam, bence deodorantı kesinlikle denemelisin, ki senin bu konudaki hassasiyetini biliyorum. İlk kez bu kadar başarılı bir deodorant kullanıyorum. Fiyatlar da inanılmaz uygun😍 Ben de kocaman öpüyorum canım arkadaşım benim😘😘

      Sil
  5. O keselerin görüntüsüne bayıldımmm her şeyden önce :)) İÇeriğinin temiz olması ne güzel, böyle girişimci, üretici kişileri çok seviyorumm:) Ürünlerden katı şampuanı çok merak ettim, güle güle kullanın Blanaa <3 :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mary, ben de çok destekliyorum böyle üretimci ve güzel işler yapan kadınları😊 Deodorantı gözüm kapalı tavsiye ediyorum canım, şampuanda çok güzel ama ben onda istikrarlı olamadım ya😕 Çok teşekkürler❤️❤️

      Sil
  6. Tamamen doğal zeytinyağlı vücut sabununda aklım kaldı..Şampuan ve deodorantı kullanmam sanırım ama sabunu bi alıp denemek isterim.Bilgilendirme için çok teşekkürler.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ledushca, zeytinyağlı sabunu eşim bitirdi bile ve çok sevdi. Mis gibi de kokuyor. İpek Hanım çeşit çeşit yapıyor, göz atmanı tavsiye ederim😊 Sevgilerimle😘😘

      Sil
  7. Katı şampuan ilk defa duydum çok ilginç geldi Blanam. Ama duş kesesi ve deodorant daha ilginç geldi. Ne güzel ürünlermiş bunlar güle güle kullan canım benim =).

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Katı şampuan daha önce hiç duymamıştım çok ilginç geldi Blanam. Ama deodorant ve banyo kesesi daha bir ilginç geldi. Çok güzel ürünlermiş canım benim iyi günlerde kullan =) ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katı şampuan çok güzel Zehram ama bu tip ürünler düzenli kullanım istiyor. Ben yapamadım malesef😔 Deodoranta inanamazsın, şahane bir şey, vazgeçemeyeceğim o kadar iyi... Duş kesesi de kesinlikle seyahat dostu... Çok teşekkürler Zehram😘😘

      Sil
  11. Blana'cım bizim evde de bir sabun düşkünlüğü var ki görmen lazım. Sabunları da, deodorantı da, duş kesesini de çok merak ettim. Başak anlattığında da aklım kalmıştı zaten. Bende kendime bir liste çıkarayım. Teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçe ben bir ara sana fotoğraf atayım, sabun koleksiyonum var benim🙈 Deodorantı ilk fırsatta denemeni tavsiye ederim, şahane bir şey😍😍 İpek Hanımla iletişim kurunca o zaten yönlendiriyor ve fiyatları çok uygun😊 Ben teşekkür ederim Gökçem❤️❤️

      Sil
    2. Seni kolleksiyoncuuu, yolla tabi merak ettim :) Tamam ben irtibata geçeyim canım İpek Hanımla..

      Sil
  12. Özellikle deodorantı çok merak ettim, aklımda bulunsun Blana'cım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeliz'cim deodorantı mutlaka aklında olsun, çok başarılı... Öpüyorum❤️

      Sil
  13. Aslında başka hiçbir sey kullanmamali bunlarin icerigi dogal ve temiz baska arayisa luzum yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim çok haklısın, gönül rahatlığıyla kullanıyor insan😊😊

      Sil
  14. Seneye deodorant ve keseyi deneyeblrim, aslında kullandığım temiz içerikli ürünlerden memnunum ama pek bir merak ettim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlke, deodorant harika, hiç koku yok ya inanamadım kullandığımda😍 Aklında olsun, keseler de tam seyahat dostu😊😊

      Sil
  15. Doğal ürünler bu gidişle kimyasal kullanan firmalara bir uyarı niteliğin de olacak çok yaygınlaştı. Bu çok güzel. sağlıkla kullanmaya devam edin canım,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilinçlendikçe ve kullandıkça içerikler rahatsız etmeye başlıyor ve hep daha temizini doğalını arıyoruz Hatice Hanımcım😊 Çok teşekkürler❤️❤️

      Sil
  16. Pek sabun kullanamıyorum ama denemek lazım şu zamana kadar kimyasallarla yeterince yakınlaştık zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında denesen belki seversin Naz😊😊

      Sil
  17. Çok ilgimi çeken ürünler bunlar.Hepsini oldukça merak ettim özellikle katı şampuanı..
    Güle güle kullanın (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ürünler gerçekten başarılı...😊😊 Katı şampuan da çok başarılı ama keşke düzenli kullanabilseydim, çok daha faydasını görecektim, biraz sabır istiyor.😊 Çok teşekkürler😊😊

      Sil
  18. Duş kesesi çok ilginç geldi.Yeni birkaç ürün öğrenmekse çok çok iyi oldu.Teşekkürler Blana ! ♥

    YanıtlaSil
  19. Son 5-6 yıldır yeşil sabun kullanıyorum. Saçlarımda denedim ama işe yaramadı. Diğer konularda bir şikayetim yok. Kuru şampuanı merak ettim. Bir de kesenin içindeki rendelenmiş sabunlar çok hoşuma gitti. Piyasada ne ürünler var, sayenizde haberdar oluyoruz. Yoksa ruhum bile duymaz :)

    YanıtlaSil
  20. Merhaba, cilt sorunlarınız için lütfen doktorunuzun önerilerinden şaşmayın ve tedavinize devam edin. Hekiminiz asla sizin için zararlı bir şey önermeyecek ve uygulamayacaktır. Cilt sorunlarınız konusunda da ben dahil hiç bir bloggera güvenmenizi önermem, çünkü çoğumuz uzman değiliz, olsak da sizi bire bir görmeden kimse "istediğiniz kesin çözümü" sunamaz.
    Sivilceleriniz için de, cildinizi kurutacak sabun gibi ürünleri kullanmanız da bence doğru olmaz.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil