La Roche Posay Hydraphase Intense Riche Nemlendirici

Ekim 21, 2016 19 Comments A+ a-

Merhaba...

Bu yazımda yaz başından bu yana kullanıp bitirdiğim La Roche Posay Hydraphase Intense Riche nemlendirici ile ilgili düşüncelerimi anlatacağım.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/


Cildim yılın dört mevsimi kuru ancak, havalar ısındığında yaşadığım pullanma, egzama ve deri çatlakları sorunum sakinleşir. Son iki senedir kış mevsiminde kullandığım nemlendiriciyi değiştirmiyorum ancak yazın yeni menlendiriciler denemeye daha hevesli oluyorum. Bu sene de, uzun zamandır merak ettiğim La Roche Posay Hydraphase; nemsiz, kuru ve hassas ciltler için nemlendiriciyi kullandım.

Hydraphase nemlendirici, içerisinde La Roche Posay termal su barındıran, hyaluronik asit içeren bir ürün... Ciltte suyu tutup yoğun nemlendirme sağlayacağını, cildin hücresel bütünlüğünü destekleyeceğini ve cildi yumuşatıp rahatlatacağını iddia ediyor. 24 saat süren yoğun nemlendirme, yumuşak ve esnek bir cilt vaadediyor.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Kremin yapısı incecik, emilimi kolay... İncecik yapısına rağmen nemlendirme özelliği gerçekten hiç fena değil. Cildi atopik derecede kuru olmayan, standart kuruluk sorunu yaşayan herkesin yapısını seveceğini düşünüyorum. Uyguladıktan sonra, hafif yapısı sayesinde, cildime bir ürün uyguladığımı hissetmiyorum. Bu bakımdan, çok ideal bir makyaj altı nemlendiricisi olabilir.

La Roche Posay Hydraphase nemlendirici, günlük olarak bu sıcak havalarda bana yeterli geldi. Belirtmeliyim ki, her nemlendiricimin altına mutlaka nemlendirici özellikte bir serum kullanıyorum. Ancak, peeling yaptığımda ya da cildimi biraz daha kurutan bir maske yaptığımda, tek başına beni kurtarmıyor. Ne kadar yoğun uygularsam uygulayayım yeterli gelmiyor, o durumda. Günlük nemlendirici olarak ise, beni gayet memnun etti.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Ürün beyaz renkli, çok hafif ve temiz kokulu... Yapısının inceliğini elinize aldığınızda bile anlayabiliyorsunuz. Pompalı, hava almayan bir ambalajda 50 ml olarak satılıyor. Günlük olarak, her seferde iki pompa ürün bana yetti. Yarı şeffaf ambalajı kalan ürün miktarını kontrol etmek açısından da gayet iyi...Ancak, ambalajı dolayısıyla ürünü o pompayla sonuna kadar almak mümkün değil, gerçekten çok fazla ürün ziyan oluyor. Ben pompaya ürün gelmeyince ambalajı kestim ama o kadar sert ki, bu işi makasla yapmak mümkün değil.

La Roche Posay Hydraphase Intense, cildiniz benimki kadar kuru değilse, aşırı pullanma ve kuruluktan oluşan cilt çatlaklarınız olmuyorsa, size yeterli gelecektir. Bu serinin karma-yağlı ciltler için de bir çeşidi var. Ürün paraben içermiyor. Yaz boyu memnun kalarak kullandığım bu nemlendirici, havalar soğuduğunda bana yeterli gelmeyeceği için şimdilik tekrar satın almayacağım.

La Roche Posay ürünlerini eczanelerde ve dermokozmetik satan online satış sitelerinde bulabilirsiniz.

Sevgilerimle...

19 yorum:

  1. Ürün ziyan eden ambalajlardan yana dertliyim Blana! Bioderma'nınki çok başarılıydı mesela. Neden böyle alttan sıyırarak gelen ambalaj yapmazlar, anlamak mümkün değil. İçinde mineral yağ olmasa alıp denemek isterdim ama o içerikten hala hoşlanmıyorum. Teşekkürler yorum için, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak'cım, bence firmalar ambalajlar konusunda gerçekten kullanıcı fikri almalılar, bu ürünü resmen falçatayla kestim ve içinde hala yarısı duruyordu, yazık yani! Mineral yağdan ben de hoşlanmıyorum açıkçası, ancak üç senedir Clinique DDML kullanıyorum, çünkü kışın cildimin kabullendiği bir nemlendirici daha bulamadım, vallahi isyandayım. Hydraphase'de o içerik ilk sırada olmadığı için ve ürünün yapısı köpüğümsü ve çok hafif olduğu için, sanki az gibi geldi bana, o yüzden görmezden geldim. Ben teşekkür ederim. Öpüyorum canımcıım :)

      Sil
  2. La Roche Posay'ın geçen sene bir kremini kullanmıştım cildimi pul pul yaptığı için sonrasında kremlerine karşı bir ön yargı oluştu Blana'mm, kış aylarında yoğun nemlendiriciler kuru ciltliler için daha ideal oluyor kesinlikle. Ellerine sağlık canımın içii <3 :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir markanın her ürünüyle anlaşmak zaten mümkün değil, Mary'im. Deneye yanıla öğreniyoruz. Bu nemlendiriciden sıcaklarda ben memnun kaldım ama kışın cildim bir felaket oluyor, o yüzden daha yağ içerikli, ağır ürünler kullanıyorum ben. Teşekkür ederim canım benim :) <3

      Sil
  3. İlk defa böyle bir krem gordum yaaa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehehe bir an Deep geldi sandım :) Aslında güzel krem :)

      Sil
  4. Markanın temizleme jelini çok sevdim, sanıyorum ki diğer ürünlerinide sevicem.Bu nemlendirici bana yeterli gelebilir sanki, değişikte bir ambalajı var :) Ellerine sağlık canım arkadaşım benim <3 <3 :**

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, ben de LRP'nin temizleyicisini denemeyi çok istiyorum. Bu nemlendiriciyi sen sevebilirsin Goncam, çok hafif bir yapısı var, incecik... Oralarda yeterli nemi verir, diye düşünüyorum. Ambalajı değişik gerçekten, ancak bir süre sonra ürün almak eziyet oluyor, ben zar zor kestim. Teşekkür ederim canım benim, kocaman öpüyorum <3 <3

      Sil
  5. Bu ürünü yazdım bir kenara. Yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Ben de yagli ciltler icin olan temizleme jelini kullaniyorum oldukca sevdim, bunu da not ediyorum canim ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de temizleyicilerini deneyeceğim Zey, bayadır aklımda :) Çok teşekkür ederim canım, fikir verebildiğime çok sevindim :)

      Sil
  7. Çabuk emilen kremleri seviyorum 😊

    YanıtlaSil
  8. Ambalajın rengine bayıldım Blanamm 😊. Bu günlerde bir mavi tutkum var sanırım onun için İlk dikkatimi o çekti 😊. İçinde ürün kalması ve ziyan olması da çok kötü gerçekten ama kolay emilmesi güzelmiş 😊. Sevgilerimle canım benim.

    YanıtlaSil
  9. Ambalajın rengine bayıldım Blanamm 😊. Bu günlerde bir mavi tutkum var sanırım onun için İlk dikkatimi o çekti 😊. İçinde ürün kalması ve ziyan olması da çok kötü gerçekten ama kolay emilmesi güzelmiş 😊. Sevgilerimle canım benim.

    YanıtlaSil
  10. Ben de LRP'nin yağlı ciltler için olan serisinden memnun sayılırım. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. Evet bu da benlik, yazın ihtiyaç duysam da krem bile süremiyorum yüzüme fazla geliyor. Madem hissettirmiyor kendini çok işime yarayabilir. Blanaaa listem kabarıyor yazdıklarını okudukça :))

    YanıtlaSil
  12. LRP markasıyla ilgili deneyimlerim sadece üç ürünle sınırlı.Nemlendirici olarak bir ara Effaclar kullanıp bitince yenilememiştim.Ambalaj sorununa rağmen aklımda olsun.Yaza doğru deneyebilirim ;)

    YanıtlaSil