The Balm Take Home The Bronze

Ağustos 13, 2018 3 Comments A+ a-

Merhaba... 

The Balm'ın yeni turunculuk içermeyen bronzerları ülkemize geldiğinde, bir bronzer canavarı olarak almasam olmayacaktı. Neredeyse on beş günden fazladır, her gün kullandığım The Balm Take Home The Bronze bronzerı bayram indirimleri kapımızı çalmadan yazmak istedim. 


The Balm anti orange bronzer

The Balm Take Home The Bronze, en önemli özelliğinin turuncu alt ton içermeyen bir formüle sahip olması, olduğunu iddia eden bir bronzer... Hem bronzlaştırıcı pudra hem de kontur pudrası olarak kullanılabilmeyi vaadeden bu bronzer, kullanıcılarının "şampiyonu" olmayı hedefliyor. 


The Balm anti orange bronzer

Oldukça yüksek hedefleri olan The Balm Take Home The Bronze'ın üç rengi var; Oliver, Thomas, Greg. Bendeki rengi, serinin en açık tonu olan Oliver... Gerçekten çok beyaz tenlilere oldukça uygun olan bu renk, benim gibi kendisine uygun kontur pudrası bulmakta zorlananlar için iyi bir alternatif olabilir. 


The Balm anti orange bronzer

The Balm Take Home The Bronze Oliver, markanın iddia ettiği gibi turuncu bir alt tona sahip değil fakat; grilik de içermiyor. Cilt alt tonumdan dolayı grilik içeren pudralar bende sakal efekti yarattığı ve korkunç durduğu için, Oliver'ın bu özelliğinden oldukça memnunum. The Balm, bence renk tonunu çok iyi ayarlamış. Oliver oldukça açık tonlu bir sütlü kahverengi ve tamamen mat... Bu özelliği sayesinde gölgelendirme yapmak için çok uygun... Yine de, bu rengin tüm açık tenlilerde çalışacağını zannetmiyorum; içerisindeki sarılıktan dolayı eğer cilt alt tonunuz bu pudra ile uyumlu değilse, beğenmezsiniz. Dolayısıyla, satın almadan önce pudranın renk tonu ile birlikte cilt alt tonunuzla uyumuna da dikkat etmenizi öneririm. 


The Balm anti orange bronzer

Take Home The Bronze bronzer, çok yumuşak yapılı bir pudra değil; kullandıkça biraz daha sertleşiyor. Kullananlardan bazıları pudranın taşlaştığından yakınmışlar ama, bendeki pudra taşlaşmıyor. Sadece dokununca panında sert bir ürünle karşılaşıyorsunuz fakat, ürün pigmentini kaybetmiyor. Panındaki sertliğine rağmen, bronzer tebeşirimsi değil; ciltle bütünleşiyor ve doğru uygulandığında cildinizle bir gözüküyor. Yapısı incecik ve orta derecede pigmentli... Ürünün yoğunluğunu istediğim gibi ayarlayabiliyorum ve bu gölgelendirme pudralarında çok önem verdiğim bir özellik. 



Oliver, iki farklı ışıkta

The Balm Take Home The Bronze bronzerı uygulamadan önce mutlaka cildinizi hafifçe pudralamanız gerekecektir. Islak fondöten üzerine uygularsanız, dağıtmakta zorlanabilirsiniz. Yine, çok sık kıllı ve ürünü yoğun uygulayan fırçalar tercih etmemenizi öneririm. Yumuşak kıllı fırçalarla, az az ürün alarak ve ürünü fırçayı cildinize bastırmadan hafif hafif uygularsanız sonuç gerçekten şahane oluyor. Ben Nascita Ocean Series 216 numaralı kesik uçlu fırçayla uyguluyorum ve sonuçtan çok memnunum. Bu tarz büyük ve kesik uçlu yumuşak bir fırçayla ürünü hem kontur hem bronzer gibi uygulamanız mümkün... Yapısı çok ince olduğu için, doğru fırça ve uygulamayla cildinizle bir gözüküyor ve doğal bir gölge/bronzluk kazandırıyor. Eğer; sık kıllı fırçalar kullanırsanız, fırçayı yüzünüze bastırırsanız ve ya gereğinden fazla ürün alırsanız bronzerı dağıtmak zor olabiliyor. Eco Tools sivri uçlu bronzer fırçası, Real Techniques Blush brush gibi fırçalar bu pudra için doğru seçimler olurken; Nars Ita brush gibi kesik uçlu kontur fırçaları, Real Techniques Multi Task brush gibi fırçalar sizi zorlayabilir. 


The Balm anti orange bronzer

Take Home The Bronze Oliver, benim cildimde tüm mesai günü kalıcılığını koruyor. Yaklaşık 13 saat boyunca yüzümden uçup gitmiyor, akşama doğru yoğunluğu hafifçe azalsa da tüm günümü kurtarıyor. Elimle dokunduğumda dağılmıyor, transfer olmuyor ve silinmiyor. 


The Balm anti orange bronzer

Neredeyse hiç tozutmayan Take Home The Bronze bronzer, tüm The Balm ürünleri gibi karton bir ambalaja sahip... Ambalajın içindeki aynası, gün içinde makyajını tazelemeyi sevenler için memnun edici bir özellik... Küçük ambalajı ve hafifliğiyle çantada taşımak için çok uygun; kapağı mıknatıslı olduğundan kontrolsüz açılma derdi de yok. Her The Balm ürünü gibi, kullandıkça panının etrafındaki karton ambalaj kirleniyor. 


The Balm anti orange bronzer

7.08 gr ürün içeren The Balm Take Home The Bronze talc, paraben, bht içermiyor. The Balm hayvanlar üzerinde test yapmıyor. Ülkemizde sadece Gratis mağazalarında satılan The Balm markası sık sık indirime giriyor. 

Sevgilerimle...

3 yorum: