2019'da Bitirdiğim Makyaj Malzemeleri - 1

Ocak 01, 2020 6 Comments A+ a-

Merhaba,

Geleneksel olarak, blogda geçtiğimiz senenin biten tüm renkli kozmetik ürünlerini yazmanın zamanı geldi. Bilmeyenler ve blogu bu yazıyla keşfedenler için, yıl içinde yazdığım hiç bir bitenler yazısına biten makyaj malzemelerimi koymayıp, onları başka bir kutuda biriktirdiğimi söylemeliyim. Böylece her sene için, o sene ne kadar makyaj malzemesi bitirebildiğimi ölçmüş oluyorum. Bu benim için hem iyi bir arşiv hem de kontrol niteliği taşıyor.


Makyaj bitenler

Bundan beş sene öncesinde far paletleri ve toz ürünleri rahatça bitirebilen canım kendim, son yıllarda eski performansımı asla bulamıyorum. Yine de, bu seneki performansım hiç de fena değil gibi. Bu yazı, senelik performansımı kapsadığı için de, sizi çok sıkmamak adına iki bölümde yayınlanacak. Cuma günü, yazının ikinci kısmını da okuyabileceksiniz. Artık lafı çok uzatmadan başlıyorum, blog yazısı olanların linklerini yine belirteceğim. Ayrıntılı okumak isteyenler, ilgili linklere tıklayarak ürün yazılarına gidebilir.


Makyaj bitenler

Dior Diorskin Star Fondöten 10 Numara: Yazısını burada bulabileceğiniz bu fondöteni çok severek kullanıp bitirdim. Orta kapatıcılığa sahip, cildi çok sağlıklı gösteren, şahane fotoğraf veren, star gibi bir fondötendi. Çok uzun süre kullandım.

Armani Luminous Silk 2 Numara: Tek tanımlama ile, en sevdiğim fondöten! Sanırım hayatım boyunca sürekli satın alacağım tek ten ürünü olabilir. İlk yurt dışı seyahatimde yenisi benimle eve gelecek. Cildi kendiliğinden ışıldıyormuş gibi gösteren, incecik, ayarlanabilir örtücülüğe sahip, kalıcılığı ve performansıyla benim için eşsiz bir ürün kendisi! Yazısını burada bulabilirsiniz.

Nyx Mineral Stick Fondöten, No 01: Kuru ciltlere çok uygun yapıda, çok kolay uygulanan ancak kalıcılığı çok az bir fondötendi. Ben Mac Prolongwear concealer ile karıştırarak kalıcılığını arttırıyordum. Bitişi, ciltte duruşu ise, çok güzeldi. Canım Başak'cığımla 1 ürün 2 yorum yazısıyla yazmıştık, buradan okuyabilirsiniz.


Makyaj bitenler

Revolution Pro Fondöten: Lens kabında gördüğünüz fondöteni, Başak'cığım denemem için göndermişti. Oldukça beğendiğimi hatırlıyorum, insafsızca miktarda gönderdiği için sanırım 5-6 kez kullandım bu testerı. Aydınlık bitişli, kuru ciltlere uygun, ince yapılı fakat örtücü bir fondötendi. Uygun fiyatıyla bütçeye de dost...

Golden Rose Total Cover Fondöten, 03 Numara: Yazısını burada bulabileceğiniz bu fondötenin rengi bana çok koyuydu, Missha lila corrector ile rengini açarak kullanıp bitirdim. Tam kapatıcı, buna kıyasla ince yapılı ancak benim cildimde çok kuru duran bir fondötendi.

The Ordinary Serum Fondöten: Zeynuşum'un verdiği büyük miktarlı testerı da yine en az 10 kez kullanmışımdır. Bu, silver olan rengiydi yanlış hatırlamıyorsam ve alt tonu harikaydı. Cildimde duruşunu ve yapısını da bayaca beğenmiştim.

Nars Renkli Nemlendirici Light0: En açık rengi olmasına rağmen daha sürer sürmez oksitlenip yüzümde 3 ton koyulaşan bu renkli nemlendirici, benim için ciddi bir hayal kırıklığı oldu. İncecik yapısı ve cildimdeki doğal duruşunu çok beğenmiştim oysaki.


Makyaj bitenler

Niod %12: Muhteşem ötesi bir aydınlık etkisi vardı, parlamak kelimesinin manasını tam olarak karşılıyordu. Her formüldeki ten ürünüyle anlaşamasa da, verdiği etki sebebiyle tam boyunu alma isteği uyandırdığını söyleyebilirim.

Color Pop Likit Aydınlatıcı: Bu testerı da Başak'cığım göndermişti. Miktarı dolayısı ile, çok uzun bir süre ve severek kullandım. Birbirimize deluxe boy testerlar yaptığımız doğrudur.

Siore Vamp Parfüm: Vanilyalı ve tatlı bir kokusu olan bu parfüm, tam bir kış kokusuydu. Fiyat performans olarak çok beğendiğim Siore parfümleri severek kullanıyorum.


Makyaj bitenler

Nyx Tinted Brow Maskara, Blonde: Severek kullandığım, rengi kaşlarıma uygun, turunculuk içermeyen bir kaş maskarasıydı. Fırçası benim kaşlarım için uygundu ancak, ince kaşlarınız varsa sevmeyebilirsiniz. Kullanım ömrü biter bitmez bozuldu. Yazısı burada

Essence Make Me Brow: Minicik fırçası ve kaşlarıma uygun rengiyle açıkçası hiç de fena olmayan bir kaş maskarasıydı. Zeynuşum kendisininkini denemem için vermişti, yani bu ürünü tek başıma bitirmedim. Kaşlarımı sabitleme performansı çok başarılı değildi ama asla kötü bir ürün de değildi.

Maybelline Brow Precise Fiber Filler, Dark Blonde: Bu maskarayı da, Zeynuşum vermişti. Tek başına kaşları güzel boyayıp hafifçe dolduruyor ama bence asıl özelliği kaşları hacimli ve dolgun gösteriyor olmasıydı. Hem rengini hem duruşunu çok beğenmiştim ancak, benim kaşlarımı döktü. Dolayısıyla kendisini bitiremeden atıyorum.


Makyaj bitenler

Physicians Formula Eye Booster, Ultra Black: Çok güzel bir eyelinerdı. Sürümü kolay, kalıcığı eyelinerları üzerinde tutmamaya yeminli göz kapaklarımda bile iyi bir üründü. Ne yazık ki, çok kısa süre kullanabildim çünkü bunu kullanmaya başladıktan kısa süre sonra kirpik dibi iltihabı geçirdim. Dolayısı ile, hijyen sebebi ile ayrılmak zorunda kaldık.

Loreal Eye Paint, Peach Me Babe: Bu likit far, hafif sedefli bir krem rengiydi. Hem tek başına hem baz olarak gözde çok zarif bir görünüm sağlıyordu. Beğenerek kullanıp bitirdim.

Sleek Göz Kalemi: Acı kahve renginde bu göz kalemini gerçekten çok beğenerek kullandım. Marka, ülkemizden çekilmese mutlaka yeniden satın alırdım. Yumuşacık yapısına rağmen, inanılmaz başarılı şekilde sabitlenen; göz altıma geçmeyen, göz üstümden kıpırdamayan ama kolay da dağıtılabilen bir göz kalemiydi. Uygun fiyatlı kategorisinde kullandığım en iyi acı kahve göz kalemiydi.

Armani Eye Tint, 9 Numara: Likit farların şahı, en iyisi, en şahanesi! Dibini kazıyarak, senelerce ve çok beğenerek kullandım. Yapısı incecik, buna rağmen opak, simsiz, kalıcı, göz kapağında alüminyum folyo gibi durmayan likit farlar bunlar! Denediğim benzerleri içinde, Armani'ye en yakını Golden Rose'unkiler oldu. Ben ilk fırsatta bu farların başka bir rengini satın alacağım.


Makyaj bitenler

Dior Lady Oje: En sevdiğim nude ojeydi. İçerisinde leylaklık olan çok zarif bir pembe rengi vardı. Bittiğine çok üzüldüm, çünkü limitli bir ojeydi, artık satılmıyor ne yazık ki. Benzerini ise, asla bulamıyorum.

Pastel 44 numara: Mürdüm alt tonlu koyu bir bordo rengiydi. Yapısı sürekli ağdalaştığı için, defa kere oje inceltici katarak kullanıp zar zor bitirdim. Rengi çok güzeldi ama ağdalaşıp beni sinir ettiği için yeniden almam.

Pastel Nude 756 Princess: Bu ojeyi çok beğenerek sonuna kadar kullandım. Yukarıda bahsettiğim 44 numara gibi ağdalaşma sorunu da yaşamadım. Bu seriyi gerçekten beğeniyorum, princess dahil bir kaç renginin yazısını burada yazmıştım. 

Sally Hansen Shell We Dance, Chanel 08 Pirate: Chanel 08 Pirate ojem bitince, şişesini temizleyip zaten yarısına kadar kullandığım Sally Hansen shell we dance ojeyi içine boşalttım. Hala kullanıyorum ama bu yazıya şişesi girmiş oldu. Bu seriyi de çok seviyorum, yazısını burada yazmıştım. Shell we dance renginin fırçası parçalandığı için Chanel şişesine aktardım. Chanel ojeler ise, uzun ömürlülükleri, kalıcılıkları ve yapılarıyla her daim favorilerim. 


Makyaj bitenler

Trend It Up 3in1 Base Coat: Canım Hilal'ciğimin yeni yıl hediyesi olarak gönderdiği bu güzel top coatı iki sene, her oje sürüşümde kullandım ve çok memnun kaldım. Tırnaklarımın sararmasını önledi, ojelerime şahane baz oldu ve yapısı asla bozulmadı. 

Pastel Quick Dry: Pastel'in bu oje kurutucusu da bence oldukça başarılıydı ve oldukça da bereketliydi. Ben formülünü biraz Essence'in damlalıklı oje kurutucusuna benzettim. 

Kalyon Oje Koruyucu: Çok etkilenmesem de, iş gören ortalama bir üründü. Koyu renk ojelerimin üzerinde kullanmıştım. 

Wet n Wild Hard As Ice Top Coat: Kullandığım en iyi top coatlardan biri! Yedeği var ve buldukça almaya devam edeceğim. En dayanıksız, en koyu renk ojelerimin ömrünü bile bir haftaya kadar uzatan, ojelerimi daha parlak ve canlı gösteren şahane bir ürün! Çok çok memnunum, pahalı markaların ürünlerinden bile iyi. 


Makyaj bitenler

2019 senesinin biten makyaj malzemelerinin ilk bölümü bu şekildeydi. Cuma günü yazının devamında görüşmek üzere, umarım keyifle okumuşsunuzdur.

Sevgilerimle...

6 yorum:

  1. Harika ürünler bitirmişsin fondöten ve oje bitirmek herkesin harcı değil 😋

    YanıtlaSil
  2. Keşke yazını Berlin'deyken okusaydım; şu Trend It Up Base Coat'tan alırdım yaa... Zira benim tırnaklarımın sararmasını önleyebilen bir base coat'a rastlayamadım henüz :/ seninle paylaştığım ürünleri beğenmiş olmana da çok sevindim! Revolution Pro Fondöteni sen de beğendiysen, beğenmeyen arkadaşları cilt bakım rutinlerini gözden geçirmeye davet ediyorum! Armani Eye Tint'lere de bakıp bakıp kuruttuğum ve atmak zorunda kaldığım likit farlarım aklıma gelince vaz geçtim! Sen bitirdiğin için hakkındır, Almanya'ya gittiğinde al mutlaka... nefis şeyler. Ben de geçen sene senin yazdığın yazdığın yazıya heveslenip saklayayım demiştim ama yapamadım; belki bu sene (ama sonuç asla böyle olmaz ahahaha). Afferin güzel ve akıllı arkadaşım diyor, seni çoook öpüyorum!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sana baharda gittiğimde alırım Başak'cım base coattan, umarım sende de işe yarar. Revolution pro fondöteni, elimdekiler bitse alacağım, gerçekten beğendim. Fondötenlerin performanslarının cilt bakımıyla birebir ilgisi var kesinlikle. Armani eye tint ve luminous silk fondöten için para biriktiriyorum resmen :) Ama dayanamayıp 2 krem far aldığım için, eye tint almayı erteleyebilirim de:(
      Bu sene beraber biriktirelim bitenleri, sene sonunda yazmak çok eğlenceli oluyor.
      Çok çok teşekkür ederim canımcım, kocaman öperim seni <3

      Sil
  3. keyifle okuduğum bir yazı oldu:))
    2020 bol bitenli geçsin:))
    sevgiler
    makyajlikareler

    YanıtlaSil