Urban Decay Naked 3 Far Paleti

Ağustos 10, 2018 6 Comments A+ a-

Merhaba... 

Urban Decay Naked 3 far paleti piyasaya çıktığında gözlerimden kalpler fışkırmasına sebep olan fakat, bir sürü şeye bütçe ayırabilirken, kendisini satın almayı hep ertelediğim, bana bir türlü yar olmayan bir üründü. Sonunda @glamsight Zeynuş'um kendi Naked 3'ünü denemem için bana verdi, paleti bir aydır kullanıyorum ve hazır denemişken blogda da yer alsın istedim. Ürün fotoğrafları, dolayısıyla kullanılmış bir palet üzerinden oldu, bu durum için affınıza sığınıyor ve yorumlarıma geçiyorum. 


Urban Decay Naked 3

Urban Decay Naked 3 far paleti, markanın kendi sitesinde "nötr gül tonlu far paleti" olarak tanımlanıyor. Palette ne renk görüyorsak, göz kapaklarımıza da o rengi transfer edeceğimizi vaadediyor. 


Urban Decay Naked 3

Naked 3, diğer kardeşleri  gibi 12 adet far içeriyor. Palette mat, ışıltılı ve simli (markanın tanımına göre metalik) farlar bulunuyor. Paletten çıkan çift taraflı fırça gerçekten çok kullanışlı görünüyor. Sık ve yumuşak kıllı bu fırçayı Zeynuş hiç kullanmamış, bu yüzden ben de denemedim ama bir paletten çıkan fırça için oldukça başarılı duruyor. Rose-gold renginde, üzerinde altın rengi kabartmalı Naked 3 yazısı olan metal ambalajı oldukça şık ve ürünün kapağı oldukça iyi kapanıyor. Ambalajın iç kapağında büyük bir aynası var, bu aynayı kullanarak çok rahat makyaj yapabilirsiniz. 


Urban Decay Naked 3

Urban Decay Naked 3 far paleti, farlarının genel yapısı, performansı ve renk vermesi bakımından, dürüst olmam gerekirse, benim için gerçek bir hayal kırıklığı oldu. Zeynep de paleti bana, zaten paleti denemem ve satın almaktan böylece vazgeçmem için vermişti fakat, ben yine de "ne olabilir ki?!" diye düşünmekten kendimi alamıyordum. 


Urban Decay Naked 3

Paletin özellikle koyu renkleri kolay karışmıyor ve dağılmıyorlar. Işıltılı olanları yapı olarak nispeten iyi fakat, markanın vaadettiği "panda ne görürseniz gözünüze o transfer olacak" iddiası ne yazık ki, çalışmıyor. Simli farlar, kocaman simler içeriyorlar. Bazı renklerin yapısı çok sert, ürünü kazımazsanız fırçaya neredeyse hiç gelmiyorlar. Farlar, göz altına dökülüyor; dolayısıyla mutlaka göz makyajınızı önce yapmanız gerek. Pigmentasyonları genel olarak orta yoğunlukta ve bence paletin en başarısız tarafı, çok iyi bir far bazıyla bile kalıcı değiller. Bir kaç saat içinde, açık renkleri gözümde hiç kalmıyor; koyu renkleri manasız şekilde uçuyor, gözümün yarısında far var yarısında yok, kalakalıyorum! Bazsız ya da krem bir farı baz olarak kullanırsam, 1-2 saat içinde uçuyorlar. 


Urban Decay Naked 3

Paletteki her fardan tek tek bahsetmeyeceğim ama gruplar halinde yorumlarımı yazacağım. Yoksa, bu yazı çok uzayacak. Bence, paletin en başarılı formülü mat farlarda var. Strange, limit ve nooner gerçekten başarılılar; pigmentleri azdan ortaya fakat baz, geçiş ve gölgelendirme renkleri olarak çok iyi çalışıyorlar. Zaten, paleti bence bu üçlü kurtarıyor ve homojen görünen, geçişleri başarılı makyajlar çıkarabiliyorum. Kolay dağılıyor ve karışıyorlar, yapıları da  paletin diğer farlarına göre yumuşak. Darkside ise, paletin son mat rengi fakat, yapısı daha sert, karıştırılması daha zor bir formüle sahip... Yine de, biraz mesai harcarsam iyi iş çıkarıyor; kirpik dibine uygulama yapmaya da uygun ve pigmentasyonu kat kat arttırılabiliyor. 


Urban Decay Naked 3
Urban Decay Naked 3

Dust ve Trick, sert yapıları ve içlerindeki kocaman simler ile benim için "kullanılabilir" durumunu ne yazık ki aşmış olan iki renk... Özellikle dust uygulandığında geriye sadece sim bırakıyor, pandaki o şahane toz pembeyi asla göremiyorum. Trick, benim bayılacağım bir bakır rengi gibi görünse de, ne parmakla ne fırçayla gözüme transfer olmuyor. İki farı da uygulamak için, pandan adeta kazımak gerekiyor. Burnout ve buzz ışıltılı formüle sahipler; buzz daha simli ve ikisi de kat kat uygulanmadan göz kapağıma renk vermiyorlar


Urban Decay Naked 3
Urban Decay Naked 3
Sağ: strange-limit-darkside-nooner-gözkapağında blackheart-dust   Sol üstte: strange-limit-trick-buzz-factory-nooner
 Sol altta: strange-limit-nooner-darkside-mugshot-trick

Liar, factory ve mugshot bence paletin en iyi ışıltılı üçlüsü... Factory ve mugshot birbirine çok yakın tonlara sahip, tek farkları mugshot renginin daha ışıltılı ve rose yansımalı olması... Palette en çok bu üç rengi kullanmaktan hoşlandım ama bahsettiğim kalıcılık sorunu tabi ki, her renk gibi, bu üçlüde de var. Blackheart ise, keşke panında göründüğü gibi olsaydı, dediğim bir far. Panda pembe ışıltılı bir mor-mürdüm gibi görünen bu far, bol pembe simli bir siyah... Göz kapağına flat bir fırçayla uygulamaya çalışırsam, daha çok grimsi duruyor ve pembe simleri "gelinin kız kardeşi" etkisi yaratıyor, dökülüyor, dağılmıyor ve bir saatte yarısı uçup duruşu kömür madeninden çıkmışım etkisine evriliyor. 


Urban Decay Naked 3 far paleti hakkında dünya kadar övgü yazısı okumuşken ve hayatımın far paleti olmasını beklerken, bu sonuçla karşılaşmak benim için gerçekten acı verici oldu. Bugün, 320 TL'ye satılan ve bir kaç ay sonra döviz kurları yüzünden kaç liraya evrileceğini kestiremediğim bu paleti, istek listemden çıkarmış bulunuyorum. Kendisi bu yazıdan sonra, sahibesi Zeynuş'uma geri döndü. 


Urban Decay Naked 3

Tüm bunların yanında, Urban Decay hayvanlar üzerinde test yapmayan ve ürünlerini takip etmeye her zaman devam edeceğim bir marka... Urban Decay Naked 3 far paleti paraben içermiyor ve açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrüne sahip. Toplamda 15.6 gr ürün içeriyor ve her farın miktarı 1.3 gr. Kutusundan Urban Decay'in benim çok başarılı bulduğum dört far bazının deneme boyu çıkıyor. 


Urban Decay Naked 3

Urban Decay Naked 3 far paletini ve tüm Urban Decay ürünlerini Sephora'lardan, Urban Decay mağazasından ve markanın online alışveriş sitesinden satın alabilirsiniz. 

Sevgilerimle... 

6 yorum:

  1. Kolunda acayip güzel görünen renklerin gözüne transfer olmaması, olanın uçması, uçmayanın çizgilenmesi dram değildir de nedir?! Bu paletle ilgili son "acaba?"larımı Doların uzaya fırlamasından önce bitirdiğin için teşekkür ederim! I love you both! Öptüm Blana'cım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün bunlar gerçek birer dram Başak'cım, resmen bu palet hayallerimi yıktı. Paleti yazmamdaki amaç da zaten, son fiyatı dolayısıyla bu kadar para vermeden önce, insanların tekrar düşünmesini sağlamaktı. O paraya çok daha iyilerini alırız.
      I love you, too :) Kocaman öpüyorum <3

      Sil
  2. naked serisine bakıp karar veremediğim için alamıyordum bir türlü, almadığıma sevindim doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu palete o kadar uzun zaman baktım ki! İyi ki almamışım diyorum.
      Sevgiler...

      Sil
  3. Far paletini en kısa zamanda alacağım ve aldığım an fırçasını deneyeceğim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir fırça için palet almak ancak bir "makeup junkie" nin yapacağı bir hareket olmalı! :) Hiç bir kalıcılığı olmayan, bazla çizgilenen farları da mutlaka sevenler olacaktır. Kolay gelsin diyorum.
      Sevgiler...

      Sil