Absolute New York Icon Pro Smoke&Mirrors Color Eyeshadow Palette

Mart 13, 2019 4 Comments A+ a-

Merhaba...

Upuzun olacağını şimdiden garanti edebileceğim bir yazıyla daha karşınızdayım. Absolute New York ülkemize geldiğinde bir çok ürünü ilgimi çekmemişti ama 300'lü far paletleri hayallerini süsleyen biri olarak Icon Pro paletlere karşı kayıtsız kalamadım. Ben paletleri satın alalı en az 6 ay oluyor fakat, böyle büyük paletleri hakkıyla kullanıp incelemek uzun zaman aldığından ve ben biraz tembel bir insan olduğumdan yazmaya başlamak da zamanımı aldı. Geç olsun güç olmasın diyor ve Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors Color Eyeshadow Palette ile ilgili tüm düşüncelerimi anlatmaya başlıyorum.


Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors

Absolute New York, uygun fiyatlı bir Amerikan markası... Herkes güzelliğe ulaşılabilmeli felsefesi ile piyasaya çıkan marka, uygun fiyata hem makyaj hem cilt bakımı ürünleri piyasaya çıkartıyor. Ülkemizde sadece makyaj malzemelerine ulaşabiliyoruz ama umarım cilt bakım ürünleri de yavaş yavaş gelir. Markanın Icon Pro far paletleri, göz makyajını sanata çevirmek isteyenler için profesyonel ve sonsuz sayıda kombinasyon elde edilebilecek çeşitlilikte renk skalası sunan paletler olabilmeyi hedefliyorlar. Paletlerin iki çeşidi var ve ikisi de kalıcı koleksiyondalar; ülkemizde Sahara Sunset isimli palet ünlü olsa da, ben çok daha kullanışlı bulduğum Smoke&Mirrors'a öncelik vermek istedim.



Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors
Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors

Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors Color Eyeshadow Palette, 35 adet fardan oluşuyor. Farların 15 tanesi mat, 20 tanesi ışıltılı/sedefli yapıda... Işıltılı farların büyük çoğunluğu sim içermiyor; sim içeren bir kaç renk de asla simli durmuyor, parlak ışık altında incelerseniz ancak o mikro simleri görebiliyorsunuz. Dolayısı ile bir kaç renge bile simli demek büyük haksızlık olur. İlk bakışta toprak tonlarının hakim olduğu bir palet gibi görünse de, Smoke&Mirror içerisinde gri, yeşil, mor ve kırmızı tonlarını da bulabildiğimiz çok yönlü bir far paleti... Pastel tonlarda makyaj yapmayı sevenler için tek başına tüm ihtiyacı karşılayacaktır. 

Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors

Icon Pro Smoke&Mirror sıcak ve nötr tonları da barındırsa da, soğuk tonların daha çok hakim olduğu bir far paleti... Benim gibi, sıcak tonlu makyajlardan biraz sıkıldıysanız bu palet sizi çok memnun edebilir. Bu paletle hem gündüz hem gece makyajları, hem dumanlı hem hem aydınlık makyajlar yapabilirsiniz. Palette baz ve geçiş renklerinden göz pınarı ve kaş altı aydınlatma renklerine, gölge renklerinden duochrome renklere kadar her ihtiyaç düşünülmüş. 


Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors
Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors

Paletin farlarının yapısı genel olarak çok başarılı!.. Tüm farlar yumuşacık, adeta kremsi-kadifemsi yapıdalar... Pigmentasyonları orta-ortadan yükseğe ve fırçaya çok kolay geliyorlar. Asla tebeşirimsi değiller, göz kapağında parça parça durmuyorlar. Çok kolay dağıtılıp karıştırılabiliyorlar, birbirleri içinde kaybolup çamurlaşmıyorlar. Uygularken renklerini ve ışıltılarını kaybetmiyorlar. Her rengi kademe kademe arttırarak da uygulayabiliyorsunuz, yapıları incecik dolayısıyla katman katman görünmüyorlar. Yumuşak yapılarından ötürü tozutuyorlar. Özellikle koyu renkler uygularken göz altına dökülme yapabiliyor, bu paleti kullanırken ten makyajınızı sona bırakmanızı öneririm ama uygulandıktan sonra farlar asla dökülmüyor. Bazsız kalıcılıkları benim göz kapaklarımda 6-7 saat kadar, sonrasında çizgileniyorlar ancak, far bazıyla 15 saate kadar solmadan, çizgilenmeden duruyorlar


Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors

Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors Color Eyeshadow Palette'in 35 rengini de tek tek anlatmayacağım, sonra bu yazı bitmez ve siz de bu blogu bir daha okumazsınız. Zaten blog okuyan şurada kaç kişi kaldık, dolayısıyla öyle bir işkence yapmayacağım. Paletteki griler hariç her rengi çok seviyorum, yanlış anlaşılmasın grilerin de yapısı şahane ama ben o renk grubunu kendime bir türlü yakıştıramadım. Bir kaç favorimden ise, kısaca bahsetmek istiyorum. Bakırları ne kadar çok sevdiğimi zaten biliyorsunuz, onlardan bahsetmeyeceğim fakat, paletin en alt sırası özellikle favorim! Kırmızılı-yeşilli-kahveli duochromatic far şahane, tek başına geçişli makyajlar çıkartıyor. Kırmızı-kahve ışıltılı renk çok şık duruyor. En sondaki mat kahve-mürdüm far ışığa göre kahveliği ya da morluğu baskın görünerek sürpriz yapıyor


Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors
Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors
Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors

Üçüncü sıranın son rengi, mürdüm yansımaları olan bir acı kahve, yansıtıcılığı muhteşem! İlk sıranın üçüncü rengi olan soğuk açık pembe, sadece göz pınarlarında değil, tüm göz kapağında da çok zarif ve aydınlık makyajlar çıkarıyor; hatta aşağıdaki makyajlardan birinde görebileceğiniz gibi spotlight yapmak istediğinizde de abartısız ve şık duruyor. Bakırlardan bahsetmeyeceğim demiştim ama, özellikle ikinci ve üçüncü sıraların ikinci renkleri yağ gibi kayıyor, yapıları öyle güzel! Paletin tek eksiği bence, mat koyu bir acı kahve far; neredeyse her makyajımda gözüm öyle bir rengi arıyor. Ancak, paletteki siyah ve fümeler de bu ihtiyacı karşılıyor. 



Siyah, şeffaf kapaklı, plastik bir ambalajda satılan Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors Color Eyeshadow Palette, oldukça hafif bir ürün... Ambalajı kaliteli değil fakat, kapağı sıkı kapanıyor. Hem farların yumuşak yapısını hem ambalajın çok ince olmasını gözeterek, paletin seyahatlerde taşımak için uygun olmadığını düşünüyorum. Zaten yanımızda taşımak için de bence çok büyük... Palet toplam 50.44 gr far içeriyor; her bir far 1.44 gr ürün içeriyor ki, bu miktar bir Mac tekli farla aynı sayılır. Farlar paraben ve bht içermiyorlar. Paletin açıldıktan sonra 24 ay kullanım ömrü var. 


Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors
Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors

Doğal tonlardan hoşlananlar için, göz makyajı adına tüm far ihtiyacını karşılayacak bir palet olduğunu düşündüğüm Absolute New York  Icon Pro Smoke&Mirrors Color Eyeshadow Palette'i ve tüm Absolute New York ürünlerini ülkemizde sadece Gratislerde bulabilirsiniz. Marka, hayvanlar üzerinde test yapmıyor, bu konuda hassas olanlar için de, şahane bir alternatif olabilir. 


Sevgilerimle... 

4 yorum:

  1. Yani gerçekten 300'lü far paletlerinin şahı gibi bir şeymiş! Hele o alt sıra tam şampiyonlar ligi! Griler bana da yakışmadığı için bu paleti almaya elim gitmezdi muhtemelen ama hem yaptığın makyajları, hem de farların yapısını görmek bendeki albenisini arttırdı :) Güle güle kullan blana'cım, çok öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun yanına bir de Sahara Sunset'i ekleyince başka fara ihtiyaç kalmıyor valla Başak'cım :) Gerçekten 300'lü palet olayının hakkını vermişler. Grilere benim de elim gitmiyor ama palet gerçekten çok kullanışlı, ha bizim gibi zaten zibilyon paleti olanlara elzem mi, tabi ki değil!
      Çok teşekkür ederim bebişim, kocaman öpüyorum <3

      Sil
  2. Coook iyi yalniz😍😍 Ama niyeyse artik beni bu tonlar acmiyor🤓🤓 Alistik tabi turunculara kizillara ondan.. Gule gule kullan Blana makyajlar harika olmus👌🏻👌🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kızıllardan sıkıldım Esra'cım, sanırım uzun süre kullanınca öyle oluyor. Bu paletlerin yapısı şahane!
      Teşekkür ederim, çok sevgiler <3

      Sil